11 juni 2019

Scènes uit het leven van pubers

De afgelopen maanden hebben veertig leerlingen van verschillende Piter Jelles-scholen samen acteerles gekregen. In de grote zaal van Tryater kon de familie van de leerlingen vrijdag 7 juni het resultaat zien. De prille acteurs speelden herkenbare scènes uit het (gezins)leven van pubers, aan de hand van zelfgeschreven teksten en fragmenten uit de roman ‘Is dat een kapstok?’ van Esther Gerritsen.

De lessenserie 8x Theater maakte deel uit van de PJ Academie, waarbij kinderen scholengemeenschap-breed aan hun talenten kunnen werken. Tijdens de lessen zijn de deelnemers bezig geweest met acteren, improviseren, focus en samenspel. Frederique de Vries, een van de twee betrokken dramadocenten van OSG Piter Jelles: “Het was prachtig om te zien dat de leerlingen het echt erg leuk vonden om leerlingen van andere Piter Jelles-scholen te ontmoeten. En vooral om medeleerlingen te ontmoeten die ook van theater houden. Deze interesse en passie schept een band!”

Mogelijk volgt er komend schooljaar een nieuwe lessenserie theater. De opbrengst van de afgelopen reeks kon vrijdag in ieder geval rekenen op een warm applaus!

Contact