18 oktober 2019

Derdeklassers YnSicht toveren school om tot levend sprookjesboek


Op YnSicht waren op donderdag 17 oktober betoverende sprookjes te zien. Deze sprookjes werden opgevoerd door in totaal 130 leerlingen van klas 3. Het was de climax van een intensieve CKV-week (culturele en kunstzinnige vorming) die deze week plaatsvond. Tijdens deze week zijn de leerlingen intensief aan de slag gegaan met verschillende sprookjes, zoals: de rode schoentjes, Alibaba en de 40 rovers en de visser en zijn vrouw. De sprookjes zijn door de leerlingen bewerkt tot hedendaagse verhalen, passend bij hun belevingswereld. Donderdagavond waren er ouders en andere belangstellenden aanwezig die een sprookjesroute door de school konden volgen en de theaterstukken aanschouwden. De hele school is die avond gehuld in sprookjessfeer.

Leerlingen leren over de magie van theater maken

Door middel van de CKV-week geeft YnSicht op een bijzondere manier vorm aan de afronding van het onderdeel Kunstvakken 1 voor alle derdejaarsleerlingen. Dit is tevens het einde van de doorlopende leerlijn Drama vanaf leerjaar 1. Frederique de Vries, theaterdocent op YnSicht: “Door middel van dit project komen leerlingen heel actief in aanraking met diverse kunstvormen. Door te onderzoeken, samen te werken en elkaar in zijn/haar kracht te zetten, ervaren de leerlingen de magie van het maken van theater met decor, kostuums, muziek, dans, licht en geluid. Dit levert bijzondere leerervaringen op.”

Contact