12 december 2019

Gemeente op bezoek bij School als Vindplaats

Raadsleden van de gemeente Leeuwarden hebben woensdag 11 december een werkbezoek gebracht aan School als Vindplaats op YnSicht, één van de vijf locaties waar dit project draait.

De School als Vindplaats is een project waarbij de jongerenwerker (Amaryllis) en jeugdverpleegkundige (GGD) actief samenwerkt met de school om vroegtijdig problemen te signaleren en acties te ondernemen. Tijdens het werkbezoek waren de jongerenwerker, jeugdverpleegkundige en zorgfunctionaris van de school aanwezig om ervaringen uit het werkveld te delen met de raadsleden. De bijeenkomst was bedoeld om een goed beeld te krijgen van de School als Vindplaats in de gemeente Leeuwarden.

School als Vindplaats wordt uitgevoerd op verschillende locaties in Leeuwarden bij de scholen Nordwin College, CSG Comenius en OSG Piter Jelles. Sinds 2013 ondersteunt de gemeente Leeuwarden deze aanpak om te voorkomen dat jongeren uitvallen in het onderwijs. Vroegtijdig signaleren, ondersteunen en samenwerking tussen zorg en onderwijs is voor de gemeente van belang om jongeren een goede startpositie te geven op de arbeidsmarkt.

Contact