22 oktober 2020

Docenten YnSicht werken aan leesbevordering

 

In een tweedelige bijeenkomst vertelde Nicolien over het belang van leesplezier (meer lezen, beter in taal). Ook informeerde ze ons over Lezen voor de Lijst, leerlingkenmerken en boekkenmerken. Daarnaast liet ze de aanwezigen kennismaken met diverse inspirerende opdrachten. De docenten hebben tevens handvaten gekregen voor het taalbeleidsplan.

Esther Oskam, leesconsulent bij dBieb, schoof ook aan. Op Piter Jelles YnSicht wordt op dit moment nauw samengewerkt met dBieb. Hierdoor zijn al mooie dingen ontstaan, zoals de aanschaf van 350 nieuwe boeken. Ook krijgen we bezoek van schrijver Buddy Tegenbosch en maken we plannen om iedere leerling een bibliotheekpas te geven.

Door: Paula Durjava-Westra
Docent Nederlands
​​​​​​​OSG Piter Jelles YnSicht

Contact