27 oktober 2020

Opening Experience Lab YnSicht

Gister was de opening van het Experience Lab van YnSicht. Dit werd geopend door de kinderburgemeester Karlijn Snoo en loco-kinderburgemeester Fien Lemke. In het Experience Lab van YnSicht kunnen leerlingen het hele schooljaar van alles beleven op het gebied van moderne technieken. Denk hierbij aan het programmeren van robots, het bouwen van een drone, vliegwedstrijden met drones, werken met een lasercutter, 3Dprinten, spelen met microbits, kennismaken met virtual reality en werken met wind- en zonne-energie.

Deze prachtige ontwikkelingen dragen bij aan sterk techniek-onderwijs voor de toekomst. Projectleider Bouwe van der Steeg vertelde vol trots over de ambities van het Experience Lab. Zo willen ze een plek zijn voor huidige en toekomstige leerlingen waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook wordt er actief ingezet op samenwerkingen met po- en mbo. Zo kunnen leerlingen van groep 7 en 8 ook komen experiencen het hele jaar door.

Contact