20 april 2021

Stichting Leergeld blij met computers van OVO Fryslân-Noord

Kinderen met minimale middelen kunnen gebruik maken van geschonken computers

Jasper Braam overhandigde deze week namens OVO Fryslân-Noord (scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk) 230 computers aan Paula van der Veer van Stichting Leergeld Leeuwarden e.o.. De computers zijn in de organisatie vervangen door onder andere laptops, maar waren nog in goede staat om te schenken aan Stichting Leergeld.

“In veel gezinnen met een laag inkomen ontbreekt een goede computer voor de kinderen om hun huiswerk op te maken. Door de computers te upgraden zorgt Stichting Leergeld ervoor dat de computers ingezet kunnen worden voor deze kinderen. Hierdoor vallen ze niet buiten de sociale boot en kunnen ze bijblijven met school en andere digitale ontwikkelingen,” aldus Paula van der Veer.

De computers gaan eerst langs de vrijwilligersorganisatie Stjoer. Stjoer gaat aan de slag met het controleren, upgraden en eventueel repareren van de computers, waarna ze door kinderen thuis in gebruik kunnen worden genomen.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Dit doen ze door middelen te leveren waardoor kinderen weer mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierbij kan het gaan om activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals het meedoen aan schoolreisjes, een fiets, zwemles, muziekles of lid worden van een sportvereniging.

Stjoer

Stjoer is een vrijwilligersorganisatie die een veilige plek biedt aan mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid, waarbij ze sturen op een leuke (vrijwilligers)baan of activiteit die echt bij mensen past.

Contact