28 mei 2021

Arts eXpression: een online feestje

Arts eXpression is in aantocht! Vorig jaar kon het helaas niet helemaal doorgaan, maar dit schooljaar hebben we alle zeilen bijgezet om een mooi, coronaproof, programma te maken. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo zijn er woensdag 26 mei en donderdag 27 mei opnames geweest van de pitches voor beeldende kunst. 

Online platform 

Opnames? Zeker! Waar voorgaande jaren de pitch live voor een jury was, hebben we de pitches nu laten filmen. Hier worden mooie video’s van gemaakt, die binnenkort te bewonderen zijn op een online platform. Via dit online platform kan iedereen de video’s bekijken. 

Stemmen 

Op basis van deze video’s kunnen scholen stemmen op de beste en mooiste kunstwerken. Het stemmen gaat lijken op het Songfestival principe, waarbij er niet gestemd kan worden op de eigen school. Daarna is er een winnaar in de onderbouw en in de bovenbouw. 

Podiumkunst 

Helaas is het niet realistisch gebleken voor veel scholen om een goede act op het gebied van podiumkunst neer te zetten, voornamelijk in verband met de lockdown en andere coronamaatregelen. Toch zijn er twee scholen die een inzending doen, maar hier zit geen wedstrijdelement aan vast. Deze inzendingen zijn binnenkort ook te bekijken op het online platform. 

Over Arts eXpression 

Arts eXpression is een jaarlijks terugkerend evenement voor Podiumkunst en Beeldende kunst. Bij de Arts eXpression geven we bij OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en Simon Vestdijk) extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Het is een manier voor onze leerlingen om zich te uiten in een kunstvorm en te laten zien wat ze naast hun onderwijsinhoudelijke kennis en vaardigheden nog meer in huis hebben. Meer informatie over Arts eXpression vind je op de website van OSG Piter Jelles.

Contact