10 juni 2021

Baas voor één dag

Vandaag was Derwin Kuipers baas voor één dag bij OVO Fryslân-Noord, waarbij hij letterlijk plaats nam op de stoel van Folkert Bangma (Voorzitter CvB OVO Fryslân-Noord). Derwin heeft allerlei gesprekken gevoerd met diverse medewerkers in verschillende lagen van de organisatie, om zo een goed beeld te krijgen van wat er in de organisatie speelt.

Hij liep mee met Folkert Bangma (voorzitter CvB OVO Fryslân-Noord) en sloot aan bij het werkoverleg van Folkert met onder andere de directeur van De Brêge, het CvB overleg met Marja de Jonge en er was een gesprek over wat de afdeling PR & Communicatie zoal doet om aanstaande leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) te informeren en enthousiasmeren voor de scholen van Piter Jelles en Simon Vestdijk.

Derwin is 16 jaar oud en zit in klas 3 op YnSicht (OSG Piter Jelles) en heeft het daar heel erg naar zijn zin. Hij was erg nieuwsgierig naar hoe de organisatie achter zijn school in elkaar zit en “had superveel zin” in deze dag. “Ik kan niet geloven dat ik vandaag gewoon de baas ben”, aldus Derwin.

JINC Baas van Morgen

Het idee voor Baas voor 1 dag is dat er geen betere manier is om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC Baas van Morgen biedt die kans aan honderden leerlingen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand. Meer informatie over JINC Baas van Morgen vind je op de website.

Contact