25 juni 2021

Beste idee leerlingen gerealiseerd: watertappunt op De Brêge

Op De Brêge is sinds kort een watertappunt in de kantine aanwezig, naar een idee van de leerlingen zelf. Hier kunnen alle leerlingen en medewerkers de hele dag gratis en gezond drinkwater tappen. Het watertappunt is een aanvulling op de gezonde leefstijl die zowel leerlingen als medewerkers volgen op De Brêge, waardoor ze de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum hebben verdiend.

Beste Idee in Duurzame Week

Het plaatsen van het watertappunt volgt kort nadat De Brêge het certificaat ‘Bewegen en Sport’ heeft behaald. Het idee voor het watertappunt kwam vanuit de leerlingen, als ‘Beste Idee’ in de ‘Duurzame Week’ in oktober 2020.

Gezonde School

Behalve gratis drinkwater is er voor de leerlingen dagelijks gratis vers fruit en een aanbod van gevarieerde, gerechten in de kooklessen en de kantinekeuken. Gecombineerd met het stimuleren van sporten en bewegen draagt De Brêge daarmee bij aan een gezonde leefstijl van onze leerlingen, binnen en buiten school. Lekker, fit, fris en gezond!

Gouden Schoolkantine Schaal

Al deze gezonde initiatieven op De Brêge zijn bekroond met een nieuwe Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum. De Gouden Schaal is digitaal uitgereikt en samen met leerlingen in ontvangst genomen, in een feestelijk versierde kantine.

Om deze Schaal te behalen bestaat ten minste 80% van het aanbod in de kantine uit gezonde producten. Daarnaast is water altijd beschikbaar. Meer informatie over Gezonde School is te vinden op de website van het Voedingscentrum.

Foto’s

Contact