5 juli 2021

Alex Fabian en Rosanna Riemersma trotse winnaars Arts eXpression

Een klein feestje op ISK Leeuwarden en !mpulse Kollum, want leerlingen Alex en Rosanna zijn door de leerlingen en medewerkers van OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk) gekozen tot winnaars van de kunstwedstrijd Arts eXpression, editie 2021. Alex is de winnaar in de categorie onderbouw en Rosanna in de categorie bovenbouw. Ze maakten prachtige werken aan de hand van het thema ‘Nocturne’. Beide kunstwerken zijn tijdens de zomervakantie te bewonderen in dbieb in Leeuwarden.

Creatieve editie

Arts eXpression is een jaarlijks terugkerend evenement voor podiumkunst en beeldende kunst, waarbij er meestal een expositie is voor de beeldende kunstwerken. Daarnaast is er een podiumavond, waarbij ook de winnaars in de categorie beeldende kunst bekend worden gemaakt. Dit schooljaar was het even puzzelen, maar uiteindelijk is er voor de leerlingen nog een leuke en creatieve editie neergezet.

Online platform

De deelnemers mochten pitchen voor de camera en de gefilmde pitches konden op een online platform bekeken worden. In de pitches vertelden ze over het verhaal achter het kunstwerk en het maakproces. De video’s zijn nu nog steeds te bekijken. Medewerkers en leerlingen mochten stemmen, waarna de winnaars bekend werden gemaakt. Alex Fabian (ISK Leeuwarden) en Rosanna Riemersma (!mpulse Kollum) kwamen dus als winnaars uit de bus en hebben beide een taart met daarop de afbeelding van hun winnende kunstwerk en een cadeaubon ter waarde van €100,- ontvangen.

De video’s zijn te bekijken via piterjelles.nl/ArtseXpression.

Over Arts eXpression

Arts eXpression is een jaarlijks terugkerend evenement voor podiumkunst en beeldende kunst. Bij Arts eXpression geven we bij OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk) extra aandacht aan de wereld van de kunsten. Het is een manier voor onze leerlingen om zich te uiten in een kunstvorm en te laten zien wat ze naast hun onderwijsinhoudelijke kennis en vaardigheden nog meer in huis hebben. Het thema van Arts eXpression 2021 was Nocturne (de nacht).

Contact