12 juli 2021

Nieuw IT-systeem

Alle scholen van OVO Fryslân-Noord (OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk) krijgen een nieuw IT-systeem. Daarmee zorgen we ervoor dat we het onderwijs nu en in de toekomst goed kunnen blijven verzorgen. Veel werkzaamheden voor het in gebruik nemen van het nieuwe IT-systeem worden uitgevoerd door de afdeling ICT. Daar merken leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) niets van. 

Acties die je zelf moet doen 

Wel zijn er drie belangrijke acties die leerlingen zelf moeten doen, om ervoor te zorgen dat ze op school (op het nieuwe netwerk) kunnen blijven werken op de computers, laptops, iPads en telefoons. Deze acties zijn:  

Brief of e-mail 

Als het goed is heb je een brief of een e-mail ontvangen, waarin staat wat je moet doen. Daarnaast heb je informatie gekregen over hoe je dat moet doen, of waar je de handleidingen kunt vinden zodat je dit zelf kunt doen. De handleidingen om alle acties uit te voeren die nodig zijn, vind je ook online: Handleidingen leerlingen. 

Extra hulp in de vakantie

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je bellen met de helpdesk. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur op 058 – 880 11 85. 

Contact