14 april 2022

Hanna Bervoets geeft schrijverscollege en signeersessie voor leerlingen Stedelijk Gymnasium

Midden in de Boekenweek, op donderdag 14 april, gaf schrijver Hanna Bervoets een schrijverscollege en signeersessie voor leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, school van OSG Piter Jelles in Leeuwarden. Het schrijverscollege is onderdeel van een uniek eigen literatuurprogramma op de school, waarbij drie beroemde schrijvers de leerlingen enthousiasmeren en inspireren.

De sfeer zat er goed in bij de leerlingen, docenten van het Stedelijk Gymnasium en Hanna Bervoets. Docent Anouk de Kleijn stelde vragen aan Hanna, welke veelal met humor werden beantwoord. Een mooie dialoog ontstond en ook vanuit de leerlingen kwamen er vragen. Zo werden bepaalde keuzes in de boeken besproken, maar ook over wat Hanna haar favoriete personage is in de tv-serie ‘The Walking Dead’. Waar ze haar inspiratie vandaan haalt (ingewikkelde vraag, maar waarschijnlijk uit fysieke kranten), en tips voor het schrijven van je eigen boek. De middag eindigde met het voorlezen uit haar boek ‘Wat wij zagen’ en een signeersessie.

Over het literatuurprogramma

Naast het schrijverscollege en de signeersessie van Hanna Bervoets, bezocht Ted van Lieshout in februari de school voor het geven van een workshop over kinderverhalen. De verhalen die de gymnasiasten tijdens de workshop schreven, worden in mei door hen op verschillende basisscholen in Friesland voorgelezen. In juni sluit Thomas Olde Heuvelt het project af met een werkgroep ‘Schrijven’.

Contact