12 oktober 2022

Wc’s voor iedereen: Stedelijk Gymnasium opent genderneutraal toilet

Gisteren is, op Coming Out Day, een genderneutraal toilet geopend door YouTuber Alice Olsthoorn op het Stedelijk Gymnasium. Met een hal vol leerlingen, docenten en aanwezige pers knipte Alice het lint door om het toilet officieel te openen.

Initiatief van leerlingen

Het idee voor een genderneutraal toilet komt van de leerlingen zelf. In de projectgroep GSA (Gender and Sexuality Alliance) willen de leerlingen de acceptatie van LHBTIQ+ leerlingen op school stimuleren. Een genderneutraal toilet is daarmee een stap in de goede richting, zodat iedereen zich veilig kan voelen op school.

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal was er ook bij! Bekijk het fragment hier: Deze school stopt met aparte wc’s voor meisjes en jongens | NOS Jeugdjournaal

Contact