22 maart 2024

Veerle en Tinke winnen namens YnSicht de landelijke Skills Talents Finale D&P

Tijdens de Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied, zoals Bloemwerk, Zorg en Welzijn en Dienstverlening & Producten (D&P). In aanloop naar deze finale deden duizenden leerlingen mee, waarbij ze de strijd aangingen in voorronden en kwalificatiewedstrijden. Uiteindelijke winnaars in het vakgebied D&P zijn onze eigen leerlingen Veerle (16 jaar) en Tinke (15 jaar) (YnSicht)!

Finalewedstrijd

Tinke en Veerle hadden zich tijdens de voorronden gekwalificeerd voor de finalewedstrijd in de richting D&P*. Ze waren onderdeel van het regioteam van Firda. Samen met de zeven andere profielen van dit regioteam reisden ze af naar Den Bosch, om daar uiteindelijk te bepalen wie de beste is van de acht teams binnen hun profiel.

Opdracht

De finalewedstrijd duurde maar liefst 5 uur, waarbij ze verschillende facetten van D&P moesten uitvoeren voor het reisbureau excursie.nl. Dit reisbureau was benaderd door een tomatenkweker en een tuincentrum, omdat ze graag een excursie met een workshop aan willen bieden aan vakantiegangers. Aan de leerlingen de taak om dit voor te bereiden.

Ze maakten een prototype van een schutting met tomaten klimop, ze bereidden een gerecht voor de vakantiegangers en ze maakten van beide workshops een promotievideo. Daarnaast maakten ze nog een ontwerp voor een beachflag en uiteraard hoorde bij het geheel een kostenberekening.

Skills

Naast deze opdrachten stonden er enkele Skills centraal: zo werd er bijvoorbeeld gekeken hoe de onderlinge samenwerking was.

De beste van Nederland

Tinke en Veerle hebben het fantastisch gedaan, zo goed, dat ze de beste zijn van Nederland. Gefeliciteerd!

Meer informatie

Meer informatie is te lezen op de website van World Skills Netherlands: Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen! | WorldSkills Netherlands

*Dienstverlening & Producten is een breed beroepsprofiel waarin leerlingen zich kunnen oriënteren op verschillende beroepsvaardigheden. Het gaat over alles wat je doet of maakt voor een ander. Een dienst is bijvoorbeeld het organiseren van een festival of een huizenbeurs. Een product is bijvoorbeeld een promotiefilm, een sticker of een 3D geprint object. Het is natuurlijk heel belangrijk dat jij weet wat die ander wil, dat jij jezelf goed kan presenteren en dat je creatief bent.

Contact