6 november 2018

Culinaire hoogstandjes en literair vermaak bij prijsuitreiking PJ Schrijft

Op 5 november jl. vond er een bijzonder literair diner plaats in het kader van het project Piter Jelles Schrijft van OSG Piter Jelles. PJ Schrijft is geïnspireerd op de naamgever van de scholengemeenschap, schrijver/dichter (en politicus) Piter Jelles Troelstra en is opgezet in het kader van Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Leerlingen en medewerkers van de scholengemeenschap konden door middel van het project -en de daaraan gekoppeld schrijfwedstrijd- hun literaire kwaliteiten laten zien. Er werden voor de wedstrijd +- 100 gedichten, korte verhalen en columns ingestuurd met het thema: ‘Verbinding’. Op de grote literaire avond op 5 november op Montessori High School maakte een deskundige jury de winnaars bekend.

De winnaars van de eerste editie van PJ Schrijft waren (in vier categorieën):

Culinaire hoogstandjes en literair vermaak
Topkoks bereidden op maandagavond 5 november een driegangen-diner voor de 150 aanwezige gasten voor. Leerlingen van YnSicht (vmbo-b,-k,-gl, OSG Piter Jelles) dienden het diner in stijl op. Tussen de gangen door werden -onder andere- interviews met bekende auteurs en gasten gehouden en werden er ins en outs rondom etiquette gegeven. Daarnaast werden uiteraard de winnaars van PJ Schrijft bekendgemaakt. Dit werd gedaan door een deskundige jury bestaande uit auteurs en dichters: Anita Terpstra, Anne Joke Smids, Caja Cazemier, Marco Kunst, Sannemaj Betten en Jeptha de Visser.

Meer informatie over Piter Jelles Schrijft vind je hier. 

Contact