30 juni 2022

Leerlingen in het zonnetje

Uiteraard zijn we op alle leerlingen van OSG Piter Jelles hartstikke trots. En dat willen we ook graag laten zien. Daarom zetten we een aantal leerlingen in het zonnetje, zomaar, of omdat ze een mooie prestatie neer hebben gezet.

Video voor Setting

Zo hebben Hedwig, Tjalle, Marije, Wytze en Boukje (!mpulse Kollum) een mooie video gemaakt voor Setting. Vier keer per jaar wordt er op !mpulse Kollum een Settingweek georganiseerd. Tijdens deze week is er alle ruimte voor het leren vanuit eigen passie en interesse.

Tijdens de laatste Settingweek kon je kiezen uit acht opdrachten, waaronder het maken van een video over Settingweek. Hier hebben deze leerlingen voor gekozen en het resultaat liegt er niet om. Zeker een momentje waard om de leerlingen in het zonnetje te zetten.

Leuk en leerzaam

Op de vraag wat er leuk was aan het project, kwamen verschillende antwoorden. Wytze: “Alles was leuk”, waarop de andere leerlingen aanvulden: “Maar jij bent ook alleen maar met filmen en editen bezig geweest!”. Het onderzoeken en bouwen van de Engelse website (onderdeel van de opdracht) was wat minder leuk, maar zeker niet minder leerzaam. Het leukste onderdeel was toch echt wel het filmen. Marije: “We mochten ook met een drone filmen, dat was heel erg leuk. Helaas waren de beelden niet goed genoeg voor de uiteindelijke video, maar de ervaring was leuk.”

Het uiteindelijke resultaat is te bekijken op YouTube: Video over Setting, !mpulse Kollum.

Vlnr: Hedwig, Tjalle, Marije, Wytze, Boukje

Contact