11 februari 2020

Leerlingen Dalton Dokkum, OSG Piter Jelles, zetten zich in voor koala’s

Een aantal leerlingen van Dalton Dokkum, school van OSG Piter Jelles, heeft het initiatief genomen om zich in te gaan zetten voor de koala’s in Australië. Silke de Jong, Amélie Monsma en Femke Wensink maakten, samen met de door hun enthousiast gemaakte medeleerlingen, tientallen vilten koala’s. De koala’s worden verkocht voor 3 euro per stuk en al het geld wordt gedoneerd aan het goede doel. Ze hebben inmiddels al € 350,- opgehaald!

 

De activiteit werd vorige week tijdens de Daltonweken door de drie meiden uitgezet. Dit zijn weken in het jaar waarin leerlingen zelf hun rooster en planning bepalen voor het werk dat ze moeten doen. De leerlingen die op schema liggen met hun werk of voorlopen mogen een andere activiteit doen. De activiteiten worden meestal aangeboden door school, maar leerlingen mogen ook zelf met ideeën komen. Dat gebeurde ditmaal dus door Silke, Amélie en Femke. Zij maakten niet alleen een deel van de koala’s, maar tuigden ook de hele actie op, troffen voorbereidingen voor de activiteit, boden de activiteit aan medeleerlingen aan en maakten er de nodige promotie voor. Iedere leerling mocht meedoen, mits er geen andere belangrijke schoolzaken afgerond hoefden te worden. Dit resulteerde erin dat uiteindelijk bijna 50 leerlingen koala’s maakten.

 

De koala’s worden binnen de school, maar ook buiten de school aan vrienden en familie verkocht. Belangstellenden die de koala’s een warm hart toedragen kunnen voor 3 euro per stuk een koala bestellen tot woensdag 5 februari via de school: daltondokkum@pj.nl

Contact