Werken bij Dalton Dokkum

Bij Dalton Dokkum helpen we leerlingen aan hun talenten te werken. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen ruimte krijgen om te kiezen en verantwoordelijk leren te zijn. Wij werken middels de volgende daltonkernwaarden; samenwerking, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en reflectie.

Binnen Dalton Dokkum hebben we veel aandacht voor verschillen tussen leerlingen. Daarom zijn we vooruitstrevend in het werken aan gepersonaliseerd leren en met digitalisering. Dé manier voor leerlingen om op hun eigen wijze te werken aan talenten en ambities, wat weer aansluit bij de uitdagingen waar zij mee te maken krijgen in een vervolgopleiding en daarna.

We leren leerlingen nadenken over wat ze doen en hoe ze dit doen. We werken samen en zoeken hulp bij het maken van keuzes. Op deze manier leren leerlingen zichzelf beter kennen en staan ze steviger in hun schoenen. Dit alles leidt er uiteindelijk toe dat op Dalton Dokkum leerlingen naast veel kennis belangrijke vaardigheden meekrijgen die nuttig en onmisbaar zijn voor hun toekomst. Samen met al onze leerlingen zorgen we voor onderwijs dat bij hen past en aansluit bij de wereld van morgen. Onderwijs dat uitdaagt om te groeien als persoon.

Persoonlijke aandacht

Er is veel persoonlijke aandacht bij Dalton Dokkum, waarbij de aandacht voor de ontwikkeling de basis is. Elke leerling krijgt een persoonlijke mentor toegewezen. Deze mentor is het aanspreekpunt voor de leerling, ouders en docenten.

Persoonlijke aandacht is er bij Dalton Dokkum ook voor de teamleden. We zijn een betrokken en daadkrachtig team. Als nieuwe collega krijg je begeleiding op maat om je het daltononderwijs eigen te maken. Als team werken we aan toekomstgericht onderwijs, waarbij saamhorigheid, gezien worden, ruimte voor ontwikkeling en werken aan de ambities van de leerlingen centraal staan.

Wil je werken in een transparante en overzichtelijk werkomgeving, waarin docenten en leerlingen gezamenlijk optrekken? Dan ben je van harte welkom bij Dalton Dokkum.


Vacatures Dalton Dokkum

Dalton Dokkum is een school van openbare scholengemeenschap Piter Jelles. Piter Jelles werkt samen met zes andere scholengemeenschappen op het gebied van onder andere werving en selectie. De vacatures van deze zeven scholengemeenschappen zijn ondergebracht op de website www.pompebled.nl. Klik op de onderstaande link voor een overzicht van de vacatures van Piter Jelles.

Contact