Wat doet een persoonlijk mentor?

Deze docent is er speciaal voor jou…

Na acht jaar op de basisschool wist jij vast wel wie iedereen was, waar je wat kon vinden en hoe alles ging. Als je naar het voortgezet onderwijs gaat, dan wordt er plotseling een heleboel nieuw. Je krijgt (veel) meer docenten, je gaat naar een hele rits lokalen om les te volgen en het lesmateriaal ziet er misschien wel heel anders uit. Dat kan lastig of ook spannend zijn. ‘Hoe moet ik dit nu allemaal doen?’ Denk je misschien. Omdat wij begrijpen dat alle begin lastig kan zijn, is er voor elke leerling op onze school een persoonlijk mentor. Deze meester of juf (wij zeggen: ‘meneer’ of ‘mevrouw’) is er speciaal om jou wegwijs te maken en te helpen bij wat je allemaal tegenkomt als je op onze school komt. Natuurlijk willen we graag dat jij het goed doet, je werk op tijd afhebt en met plezier naar school gaat. Dan is het superleuk om dat met deze docent te bespreken en te vertellen over je favoriete sport of bezigheid en noem maar op!

Maar soms lukt dat door verschillende omstandigheden weleens even niet: een bepaald vak is erg lastig. Thuis wil het even niet. Dan is het fijn om iemand op school te hebben die er speciaal voor jou is. Jouw persoonlijk mentor kan je helpen met plannen of iets duidelijk maken.

Jij wordt gezien en gekend!

En die persoonlijk mentor is er niet alleen voor jou, maar ook voor jouw ouders of verzorgers. Ook zij kunnen contact opnemen met de persoonlijk mentor. Aan het begin van elk schooljaar heb je samen met je ouders/verzorgers en de persoonlijk mentor een startgesprek. Hierin bespreek je met elkaar wat je wilt bereiken in het komende schooljaar, wat je van elkaar nodig hebt en welke afspraken hiervoor gemaakt moeten worden.

Je mag best weten dat we wel een beetje trots zijn op onze persoonlijk mentoren! Op deze manier word jij (en elke andere leerling) gezien en gekend!

 

Contact