Tijdlijn leerjaar 1 Dalton Dokkum

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op Dalton Dokkum eruitziet? Op deze (globale) tijdlijn krijg je een indruk wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Jun
Kennismakingsdag

Vlak voor de zomervakantie maak je al kennis met de docenten en je nieuwe klasgenoten.

Sep
Startweek

Een nieuwe start op een nieuwe school kan best spannend zijn, maar geloof ons: het is ook erg leuk! Tijdens de startweek doe je allerlei activiteiten om je snel thuis te laten voelen en om je klasgenoten en de docenten verder te leren kennen. Daarnaast maak je kennis met je persoonlijke mentor. Ook krijg je tijdens de startweek uitleg en informatie, onder andere over het rooster en het werken met via de portal.

Nov
Dalton week

Tijdens daltonweken kan jij het rooster bijna helemaal zelf bepalen. De daltonweek is bedoeld voor het afronden van treden en thema’s waar jij in de voorgaande loop aan hebt gewerkt. Moet je nog opdrachten van Engels maken? Plan maar in wanneer jij daar aan wilt werken. Heb je nog een toets wiskunde? In de daltonweek kan je een hele dag (of meerdere!) je voorbereiden op deze toets.

Ben je klaar met je werk? Dan zorgen we dat er leuke activiteiten zijn om te doen. Met een Gouden Kaart kan je in de volgende daltonweek zelfs een dagdeel vrij nemen! Best lekker!

Dec
Sinterklaas

Ook al wordt je ondertussen een beetje groot, ook op Dalton Dokkum komt Sint langs met zijn boot.

Samen met je klasgenoten vier je dan Sinterklaas, want dit feest blijft gewoon baas!

Dus maak een surprise en een gedicht, dan komt er voor jou ook vast een leuk cadeau in zicht!

Ik zou zeggen tot 5 december dan maar, want op die dag zien we elkaar!

 

Groetjes,

Sint en Piet

Dec
Schoolfeest

Op Dalton Dokkum organiseren wij twee keer per schooljaar een schoolfeest in ‘De Ponderosa’ in Dokkum. En wat een feesten zijn dat zeg! Zorg dat jij dabei bent!

Dec
Sportdag

Een sportdag vlak voor de kerstvakantie! Nog even lekker sportief de vakantie in!

Feb
Open Dag

Jij zit ondertussen alweer even op school. In februari komen de leerlingen uit groep 7 en 8 langs met hun ouders/verzorgers. Heet jij ze welkom en leid je ze rond?

Mrt
Arts eXpression

Arts eXpression is hét evenement van Piter Jelles waar je je talent kunt tonen op het gebied van podiumkunst en beeldende kunst. Het vindt plaats rond de voorjaarsvakantie in De Harmonie.

Mei
Schoolreis

Aan het einde van het schooljaar gaan we met klas 1 en klas 2 naar een pretpark!

Contact