Leerlingenactiviteiten

Dalton Dokkum schoolfeest: ‘het dak van de discotheek ligt na afloop een beetje scheef…’

Misschien heb je wel eens een schoolfeest op je basisschool meegemaakt. Op Dalton Dokkum organiseren wij twee keer per schooljaar een schoolfeest. Dit schoolfeest houden wij al enkele jaren in ‘De Ponderosa’ in Dokkum. En wat een feesten zijn dat zeg! In de afgelopen jaren hadden we gemiddeld meer dan 175 bezoekers op ons feest… Dat betekent dus dat ongeveer driekwart van onze leerlingen en docenten langskwam. Natuurlijk heb je vast ook vrienden die op andere scholen zitten. Daarom mag elke leerling een introducé meenemen naar het schoolfeest. Verschillende DJ’s en verschillende thema’s zorgen ervoor dat we samen een echt te gekke avond hebben!

Met ‘De Ponderosa’ hebben wij wel de afspraak gemaakt dat er geen alcohol wordt geschonken tijdens deze schoolfeesten. Niet dat we dit nodig zouden hebben op een schoolfeest van Dalton Dokkum… Het dak gaat er sowieso elke keer af!

Klassenactiviteiten: ‘gezellig met de klas pizza eten in de stad!’

Samen met de klassenmentor organiseren klassen van Dalton Dokkum geregeld gezellige uitjes. Denk hierbij aan filmavonden, naar het zwembad gaan, samen pizza eten of paintballen. Deze uitjes worden zoveel mogelijk door jullie zelf georganiseerd. Dan kunnen jullie doen wat jullie echt leuk vinden en je leert op deze manier ook nog verantwoordelijkheid dragen en samen te werken.

Schoolreizen: ‘Ik ga dus echt wel weer op wintersport!’

Op Dalton Dokkum worden voor alle klassen schoolreizen georganiseerd naar de volgende bestemmingen:

Klas 1: bezoek aan Wildlands Emmen. Tijdens dit bezoek krijg je een uitgebreide rondleiding achter de schermen van deze dierentuin. Maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om even gezellig bij je familie te kijken… of dit nu de aapjes, olifanten of springbokken zijn 😉

Klas 2: bezoek aan Walibi Holland. Aan het einde van het schooljaar is het tijd om even lekker te relaxen. En waar kan dat beter dan in Walibi Holland! Lekker de hele dag in de achtbanen over de kop en lekker veel ijsjes eten in de zon! Of misschien toch stiekem (net als vroeger op de kermis) een rondje in de draaimolen met een ijsje?

Klas 3: bezoek aan een Europese (hoofd)stad. Samen met de andere 3e klassers zoek je het buitenland op tijdens de schoolreis. De bestemming wordt samen met jullie als leerlingen bepaald. In de afgelopen jaren werden er schoolreizen georganiseerd naar Tsjechië, Frankrijk en Duitsland. Waar zou jullie schoolreis heengaan? Engeland? Duitsland? Of wordt het toch Tsjechië? Beleef deze mooie en ook nog eens zeer leerzame reis in klas 3 of 4!

Sport- en activiteitendagen: ‘Ik heb een echte DJ-battle gedaan!’

Geen schooljaar is compleet zonder sportdagen. Ook op Dalton Dokkum zijn we zeer geregeld sportief bezig met de hele school. Sportdocenten en leerlingen organiseren samen gezellige sportevenementen waarbij je samen met andere leerlingen inspanning, plezier en competitie beleefd!

Voor de zomervakantie zijn er twee dagen ingeruimd voor sport- en activiteitendagen. Op deze dagen bied onze school samen met ouders en vrijwilligers allerlei sportieve of gezellige activiteiten aan: kanoën, schilderen, een windmolen beklimmen (hoog joh!), DJ-workshops, porselein beschilderen, zoeken met een metaaldetector, echt van alles zit erbij om het schooljaar samen op een gezellige en relaxte (of sportieve!) manier af te sluiten.

Contact