Activiteiten

Klassenactiviteiten

Samen met de klassenmentor organiseren klassen van Dalton Dokkum geregeld gezellige uitjes. Denk hierbij aan filmavonden, naar het zwembad gaan, samen pizza eten of paintballen. Deze uitjes worden zoveel mogelijk door de leerlingen zelf georganiseerd. Dan kunnen ze doen wat ze echt leuk vinden en ze leren op deze manier ook nog verantwoordelijkheid te dragen en samen te werken.

Sport- en activiteitendagen

Geen schooljaar is compleet zonder sportdagen. Ook op Dalton Dokkum zijn we zeer geregeld sportief bezig met de hele school. Sportdocenten en leerlingen organiseren samen gezellige sportevenementen waarbij je samen met andere leerlingen inspanning, plezier en competitie beleefd!

Voor de zomervakantie zijn er twee dagen ingeruimd voor sport- en activiteitendagen. Op deze dagen bied onze school samen met ouders en vrijwilligers allerlei sportieve of gezellige activiteiten aan: kanoën, schilderen, een windmolen beklimmen (hoog joh!), DJ-workshops, porselein beschilderen, zoeken met een metaaldetector, echt van alles zit erbij om het schooljaar samen op een gezellige en relaxte (of sportieve!) manier af te sluiten.

Schoolfeesten

Deze worden gemiddeld twee keer per schooljaar georganiseerd. Met klasgenoten en andere leerlingen van de school wordt er altijd een mooi feestje van gemaakt in een plaatselijke discotheek. Met deze discotheek worden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt over o.a. tijden en toezicht. Alcohol is niet toegestaan op schoolfeesten. Onze ervaring leert dat dit laatste ook zeker niet nodig is om een mooi feestje neer te zetten!

Schoolreizen

Contact