Activiteiten

Schoolfeest

Op Dalton Dokkum organiseren wij twee keer per schooljaar een schoolfeest. Dit schoolfeest houden wij al enkele jaren in ‘De Ponderosa’ in Dokkum. In de afgelopen jaren hadden we gemiddeld meer dan 175 bezoekers op ons feest. Dat betekent dus dat ongeveer driekwart van onze leerlingen en docenten langskwam!
Natuurlijk hebben leerlingen vaak ook vrienden die op andere scholen zitten. Daarom mag elke leerling een introducé meenemen naar het schoolfeest. Verschillende DJ’s en verschillende thema’s zorgen ervoor dat we samen een echt te gekke avond hebben!

DJ’s en verschillende thema’s!

Met ‘De Ponderosa’ hebben wij wel de afspraak gemaakt dat er geen alcohol wordt geschonken tijdens deze schoolfeesten. Niet dat we dit nodig zouden hebben op een schoolfeest van Dalton Dokkum… Het dak gaat er sowieso elke keer af!


Klassenactiviteiten

Samen met de klassenmentor organiseren klassen van Dalton Dokkum geregeld gezellige uitjes. Denk hierbij aan filmavonden, naar het zwembad gaan, samen pizza eten of paintballen. Deze uitjes worden zoveel mogelijk door de leerlingen zelf georganiseerd. Dan kunnen ze doen wat ze echt leuk vinden en ze leren op deze manier ook nog verantwoordelijkheid te dragen en samen te werken.

Gezellig met de klas pizza eten in de stad!

Sport- en activiteitendagen

Geen schooljaar is compleet zonder sportdagen. Ook op Dalton Dokkum zijn we zeer geregeld sportief bezig met de hele school. Sportdocenten en leerlingen organiseren samen gezellige sportevenementen waarbij je samen met andere leerlingen inspanning, plezier en competitie beleefd!

Voor de zomervakantie zijn er twee dagen ingeruimd voor sport- en activiteitendagen. Op deze dagen bied onze school samen met ouders en vrijwilligers allerlei sportieve of gezellige activiteiten aan: kanoën, schilderen, een windmolen beklimmen (hoog joh!), DJ-workshops, porselein beschilderen, zoeken met een metaaldetector, echt van alles zit erbij om het schooljaar samen op een gezellige en relaxte (of sportieve!) manier af te sluiten.


Schoolreizen


Uitwisseling met Duitsland

Leerlingen van klas 2 en klas 3 krijgen de mogelijkheid mee te doen aan activiteiten en uitwisseling met leerlingen uit Duitsland. Het ene jaar verwelkomen wij leerlingen uit Duitsland op Dalton Dokkum. Het andere jaar krijgen leerlingen van Dalton Dokkum de mogelijkheid naar Duitsland te gaan. Leerlingen verblijven deze periode in een gastgezin. Er wordt een leuk actief en afwisselend programma georganiseerd!

Contact