Geslaagd? Gefeliciteerd!

Extra beloning voor examenleerlingen OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk

Waar hier en daar al een vlag met tas aan de gevel verscheen, is het op 4 juni officieel: examenleerlingen worden geïnformeerd over de examenuitslag. De uitslag is dit jaar bepaald aan de hand van de schoolexamens, omdat de centrale examens niet door konden gaan in verband met het coronavirus. Vanwege deze bijzondere omstandigheden, wilden de scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk de leerlingen extra in het zonnetje zetten. Daarom gingen alle examenleerlingen, na het tekenen van de cijferlijst, naar huis met een wimpel en een speciale hoodie.

Hieronder vind je foto’s van leerlingen (misschien wel van jezelf!) met de hoodies.

Eindelijk elkaar weer zien

Bij het tekenen van de cijferlijsten is er goed gepuzzeld, zodat alle corona-maatregelen nageleefd konden worden. Daarnaast was het een belangrijk moment voor de examenleerlingen. Niet alleen ontvingen ze als verrassing de exclusieve ‘Class of 2020: Part of history’ hoodie, ze konden elkaar eindelijk ook weer even zien. Het was duidelijk aan de leerlingen te zien dat ze blij waren: én geslaagd, én weer even bijkletsen met klasgenoten en leraren.

Jij ook geslaagd? Gefeliciteerd!

De hoodies bleken meteen al een succes: ze werden meteen aangetrokken door de leerlingen. Extra leuk was de herkenbaarheid op straat en in bijvoorbeeld de supermarkt die het dragen van de hoodies met zich meebracht. Leerlingen van verschillende schoollocaties kennen elkaar meestal niet, maar door de hoodies herkenden ze elkaar als leerling van dezelfde scholengemeenschap en konden ze elkaar ook direct feliciteren!

Goede resultaten

Bij alle scholen liggen de slagingspercentages hoog, waardoor de scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk met trots kunnen zeggen dat ze, ondanks het coronavirus, goede resultaten hebben neergezet.

In het zonnetje

Naast de uitgedeelde hoodies werden een aantal examenleerlingen in een speciale reeks op de social media kanalen van OSG Piter Jelles ook in het zonnetje gezet.

Foto’s leerlingen OSG Piter Jelles

Contact