De Dyk Digitaal

Laptop/Ipad

Wanneer een leerling op De Dyk komt, wordt er veel gedaan op de laptop. Sommige vakken zijn helemaal digitaal, bij andere vakken wordt er  ‘blended’ gewerkt: een mix van boek en laptop.

its learning

Dit is ons digitale platform. Hier zijn studiewijzers te vinden van alle vakken, lesmateriaal, informatie over de DykDoorbraakWeken, schoolexamenschema’s, alle belangrijke documenten van de school. Op dit platform moet je als leerling soms ook het werk inleveren en zelfs een portfolio op zetten.

SOMtoday

Op SOMtoday vindt de leerling zijn dagelijkse rooster en zijn zelfgekozen lessen. Deze applicatie is geschikt voor elk device: laptop, tablet of telefoon…  Alles is binnen handbereik. Daarnaast zijn de cijfers en de aanwezigheidsgegevens in SOMToday te vinden.

Zermelo

Zermelo is een digitale site waar leerlingen hun persoonlijke rooster plannen. Een belangrijke pijler van het onderwijs op de Dyk. In wekelijks overleg met de mentor vult de leerling zijn eigen verantwoordelijkheid steeds verder in.

De Dyk in the cloud

Office 365

Piter Jelles maakt gebruik van Office 365. Dat houdt in dat iedereen vanaf elke plaats en op elk apparaat (ook thuis!) toegang heeft tot de Office-applicaties zoals Word, Excel en PowerPoint. Ook heeft elke leerling een eigen e-mailadres dat werkt via Office 365. Alle documenten waarin wordt gewerkt, kunnen opgeslagen worden op de ‘OneDrive’. Hierdoor kan er gewerkt worden op elke computer, zowel op school als thuis en kun je bij de bestanden. Bovendien is het heel gemakkelijk om bestanden te delen: ideaal wanneer er wordt samengewerkt aan een opdracht!

_MG_2602 lr de Dyk

Contact