Theaterklas

”Ga je wel eens naar het theater en droom je er van om zelf ook op de planken te staan? En was de eindmusical in groep 8 een geweldige ervaring? Dan is de Theaterklas iets voor jou! In de theaterklas leer je acteren. Je leert de basisbeginselen van het acteren, improviseren, bewegen, scènes en voorstellingen maken. Bovendien ga je naar voorstellingen en volg je buitenschoolse workshops” .

Het programma

In het eerste jaar kom je in aanraking met de basis van toneelspelen. Hierbij leer je je stem goed te gebruiken, goed te bewegen en zelfverzekerd op het podium te staan. In het tweede jaar wordt er dieper op het werk van de acteur ingegaan. Je oefent verschillende speelstijlen en gaat meer uitproberen wat je kunt met je stem en je lijf. Bovendien is de kans groot dat er in het tweede jaar wordt opgetreden op een groot podium in De Harmonie! Alle scholen van de openbare scholengemeenschap Piter Jelles presenteren een act die speciaal is gemaakt voor ArtsExpression. Dit is een groot cultureel evenement dat ieder schooljaar in maart wordt gehouden. In de bovenbouw wordt er naar twee belangrijk onderdelen toe gewerkt. De Dyk is de enige school in Friesland die leerlingen de mogelijkheid geeft om eindexamen Drama te doen. Dit houdt in dat er naar wordt toegewerkt naar een grote eindproductie die wordt opgevoerd in een professioneel theater. Daarnaast wordt er verdiept in de theorie van het theatermaken.

Tijd en kosten

Elke week is er twee uren theaterklas. De voorstellingen en/of workshops die er worden bezocht vinden vaak plaats in de avonduren. Dit laatste is dus extra tijd die de leerling investeert. De kosten bedragen respectievelijk 120,–, 100,– 80,– en 80,– voor leerjaar 1,2,3 en 4. Van dit bedrag worden de voorstellingsbezoeken, workshops en productiekosten betaald.

Procedure

In de eerste twee leerjaren kan een leerling zich aan het begin van het schooljaar inschrijven. Tot de herfstvakantie is er dan de tijd om te ervaren of de theaterklas iets voor jou is. Ook wordt er advies gegeven of er genoeg acteercapaciteiten zijn om in de theaterklas te blijven.

Meer informatie

Meer informatie hebben? Mail dan naar de theaterdocent, mevrouw A.M. de Blaauw, adblaauwtuintjer@pj.nl

IMG_2221

Contact