15 mei 2017

19 mei Opening Meester Jelles: winkel, werk- en leerproject

Het winkelproject van Piter Jelles de Brêge is in een fris jasje gestoken. Voorheen het ‘Liwwadder Sneupwinkeltsje’ aan De Tuinen is verhuisd en omgedoopt naar ‘Meester Jelles’, werk- en leerproject. Een nieuwe naam met een knipoog naar de school met een mooi bijpassend pand aan de Voorstreek 10 in Leeuwarden. Op vrijdag 19 mei gaan we hier officieel van start. Op deze dag bent u extra welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

In ons winkelproject kunnen de praktijkleerlingen van De Brêge binnen een veilige en rustige setting werken aan hun kwalificatie Winkel-assistent. Zij kunnen alles leren over het reilen en zeilen van een winkel: van inkoop tot inrichting en van cadeautjes inpakken tot de etalage schoonhouden. Ook het contact met klanten en het samenwerken in een team met alles wat daarbij komt kijken, zijn heel belangrijk in de winkel als praktijkleerplek.

Meester Jelles heeft een verassend winkelaanbod variërend van handgemaakte artikelen, gemaakt door de leerlingen zelf, als een kleine collectie producten van andere ondernemers. Deze worden op basis van consignatie verkocht.  Het assortiment wordt verder aangevuld met leuke cadeauartikelen, snoep, Leeuwarder producten en sinds kort de lekkerste IJsjes van Friesland.
De komende maanden gaan we samen met leerlingen onderzoeken hoe we in de winkel kunnen inspelen op de seizoenen en feestdagen zoals Vaderdag, Sinterklaas en Kerst. Dit kan ook via workshops, die achterin de winkel kunnen plaatsvinden.

Al met al een fantastisch initiatief waar vele kansen liggen voor de leerlingen om straks met een mooi certificaat én werkervaring door te laten stromen naar een passende werkplek in een winkel of zelfs een vervolgopleiding.

Wij willen u graag uitnodigen voor onze officiële opening. Kom gerust een kijkje nemen in het gezelligste winkeltje van Leeuwarden op vrijdag 19 mei aanstaande, tussen 11.00 en 15.00 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Tot ziens bij ‘Meester Jelles’! PS: volgt u ons al via Facebook? Delen en liken is van harte welkom!

Meester Jelles
Voorstreek 10 (vlakbij Mata Hari beeldje), Leeuwarden

Openingstijden:
dinsdag: 9.00- 13.30 u (oneven weken tot 16.00 u)
woensdag: 9.00-16.00 u
donderdag: 9.00 – 20.00 u
vrijdag: 9.00-16.00 u
maandag, zaterdag & zondag: gesloten

(Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden af en toe de winkel te draaien op maandag, zaterdagmiddag en in de schoolvakanties. Lijkt het je wat? Loop eens binnen en vraag naar Judith Zimmermann.)

 

Contact