Tijdlijn klas 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op De Brêge eruitziet? Op deze (globale)tijdlijn zie je wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Jun
Kennismakingsmiddag

Op dinsdagmiddag 18 juni 2024 maak je kennis met je nieuwe school. In een groepje met andere nieuwe eersteklassers volg je een aantal proeflessen. Denk aan koken, creatief en groen/techniek.

 

Aug
Eerste schoolweek

Aan het begin van het schooljaar starten de lessen. Je maakt kennis met je coach en je coachgroep (je klas). We houden een introductiedag met buitenspellen voor de hele school, vaak is dit op een sportveld. Ook komt de schoolfotograaf deze week foto’s maken.

Sep
Informatiebijeenkomst

Je ouders/verzorgers worden uitgenodigd om nader kennis te maken met het team (je leraren). We stellen ons voor en geven een introductie van diverse activiteiten en ontwikkelingen binnen De Brêge.

Okt
OPP/IOP-dagen klas 1

Bij De Brêge ga je werken met jouw persoonlijke leerdoelen. Deze zetten we in een plan: het Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) en het Individueel Ontwikkelingsplan (afgekort IOP). Je bespreekt jouw doelen en mogelijkheden met je coach en je ouders/verzorgers in een eerste IOP-gesprek.

Nov
Themaweken

Voor elke schoolvakantie heb je een week lang bijzondere lessen en leuke dingen die draaien om één thema: geld, gezondheid, liefde, vieringen, vrije tijd.

Dec
Kerstactiviteiten

Voor de kerstvakantie hebben we gezellige activiteiten die in het teken staan van vieringen, kerst en de jaarwisseling.

Feb
Sportdagen en toernooien (hele jaar)

Op verschillende momenten in het schooljaar zijn er sportdagen en –toernooien voor leerlingen van praktijkscholen, zoals voetbal, basketbal, hockey en atletiek.

Mrt
Creatieve activiteiten (hele jaar)

Behalve de lessen Creatief kun je ook op andere momenten creatief aan de slag. Bijvoorbeeld bij een project met KlasseKunst of een opdracht tijdens een themaweek. Mocht je ambitie hebben om op te treden, dan is de Arts eXpression van Piter Jelles een uitgelezen kans voor jou!

Mei
Meivakantie en laatste periode

Je hebt twee weken meivakantie en kunt dus lekker even uitrusten. Daarna heb je nog twee maanden school. Je werkt nog even door, maar krijgt ook al gauw je rapport mee. En als het mooi weer is, bedenkt je coach vast wel eens een zomerse activiteit tussendoor.

Jun
IOP-dagen alle leerlingen

Tegen het eind van het schooljaar heb je opnieuw een IOP-gesprek met je coach en je ouders/verzorgers. Je bespreekt samen hoe het is gegaan op school en spreekt weer af waar jij aan gaat werken in het komend jaar.

Jun
Schoolreis (meerdaags/1 dag)

Natuurlijk ga je ook op schoolreis. Je gaat samen met de andere leerlingen van de onderbouw een gezellige dag weg. 

Jul
Einde schooljaar: survival + BBQ

We sluiten het schooljaar elk jaar af met een afwisselende week met daarin een sport/survivaldag en een zomerse barbecue voor de hele school.

Contact