Praktijkvakken

Bij De Brêge zijn praktijkvakken zoals Koken, Verzorging, Techniek en Groen. Bij de praktijklessen gaan de groepen naar praktijklokalen, waar ze les krijgen van vakdocenten.

In de praktijklokalen zijn werkplekken ingericht waar de leerlingen allerlei vaardigheden leren. Denk aan het leren koken, schoonmaken, fietstechniek, houtbewerking, dierverzorging en onderhoud groen.​ Met uitleg van de docent gaan leerlingen hier leren door zelf te doen.

​We hebben daarvoor ook werkplekken buiten de lokalen, zoals de kantinekeuken en de kas achter de school. Bij veel praktijklessen zijn certificaten te behalen voor in het portfolio. ​

Buiten school hebben we ook een eigen schoolwinkel, Meester Jelles. Leerlingen oefenen hier tal van vaardigheden, variërend van inkoop, inrichten, maken en restylen van producten tot het omgaan met geld én klanten.
Alle werkplekken zijn gericht op het aanleren van (arbeids)competenties en het opdoen van werkervaring.

Daarnaast kunnen leerlingen ervaring opdoen bij projecten, zoals het inpakken van kerstpakketten voor Piter Jelles en bij samenwerkingen met bedrijven en andere Piter Jelles locaties. Kortom, er is veel te doen!

​​

Contact