10 oktober 2017

Hulpactie voor school op Sint Maarten gestart

Maandag 9 oktober is de sponsoractie voor Sint Maarten gestart. Het idee komt van mevrouw Gall omdat een studievriendin van haar de orkaan heeft meegemaakt. Deze vriendin, Juline Gumbs, kwam aan ons vertellen hoe zij de orkaan had doorstaan. Zij heeft spannende uren beleefd en gezien hoeveel de storm kapot maakte op het eiland. Ook scholen zijn verwoest. Met haar zoontje van 2 is ze naar Nederland gevlogen. Een heel indrukwekkend verhaal!
Op de Brêge gaan we een beetje bijdragen aan de opbouw van een verwoeste basisschool: de Sister Marie-Laurence Primary School. Twee klassen van deze school zitten voorlopig in bij de school waar Juline werkt.

Smakelijke beloning
Elke klas gaat tot 11 november geld inzamelen. Dit doen ze op allerlei manieren: er worden statiegeldflessen ingezameld, cakes gebakken, kaarsjes verkocht, haar en make-up verzorgd voor een kleine bijdrage, heel creatief! De klas die het meeste geld bij elkaar krijgt, wint met elkaar een smakelijke beloning.
Ouders hebben ook bericht gehad over de actie.

De presentatie over de actie is te vinden via deze link (Power Point, met dank aan onze stagiairs Julia, Sabrina en Jeffrey):
2017Okt Sint Maarten sponsoractie 2017

Contact