5 april 2016

Start Himmelwike 2016

Donderdagochtend 31 maart was de officiële aftrap van de Himmelwike 2016. Na een motiverende toespraak van Wethouder Harry van der Molen verraste Acta-Theater de ruim 400 schoolkinderen op een spannende openingsact. De aftrap vond plaats in de wijk Westeinde en Valeriuskwartier als onderdeel van de grote schoonmaakactie die daar plaatsvond. Piter Jelles De Brêge is een van de partners in de organisatie van het opruimen van zwerfafval. Ook werkte een groepje leerlingen mee aan de schoonmaakactie op 31 maart.

Grote schoonmaakactie
De grote schoonmaakactie is inmiddels een begrip in de gemeente Leeuwarden. Op verzoek van de wijken werd de actie dit jaar gehouden in Westeinde en Valeriuskwartier. In totaal deden er donderdag circa 400 leerlingen en ruim 50 vrijwilligers en professionals mee. Doel van de grote schoonmaakactie is het schoon maken én schoon houden van de wijk.
Van 31 maart tot en met 8 april gaan ruim 2600 kinderen van 30 basisscholen uit de stad en de dorpen de strijd aan met restafval op straat. In bijna elk dorp en een groot deel van Leeuwarden trekken kinderen de straat in op zoek naar zwerfafval.

Gezamenlijke aanpak
De schoonmaakactie is georganiseerd door de gemeente Leeuwarden in nauwe samenwerking met wijkpanels Valeriuskwartier en Westeinde, met Omrin, Caparis, Skrep, WoonFriesland, Elkien, Graffiti Platform, Eresde, Acta Theater, Stadstoezicht, Sport BV, de Buitendienst, Dielnimme, Piter Jelles de Brêge, Montessori Highschool, it Twalûk, de Wester en de Trilker. Verder wordt de actie ondersteund door McDonalds en Leeuwarden-Fryslân 2018.

20160331 Start Himmelwike 2016

 

 

 

 

 

 

 

Contact