19 april 2016

Voorstellingen van KlasseKunst

Op 19 april hebben de acteurs van ‘KlasseKunst’ twee voorstellingen gespeeld op school. Ze waren grappig, soms spannend en zeker leerzaam. De onderbouwleerlingen keken naar ‘Pesten doe je zo’.

De acteurs gaven een soort “cursus” pesten die begon bij holbewoners en bejaarden. Er kwamen herkenbare situaties voorbij met een meisje dat een elfje wilde zijn, twee jongens die zich “linke broeders” noemden, een pester die door zijn vader werd bestraft en een meisje dat zomaar werd uitgescholden.
De acteurs gaven tips en vroegen de leerlingen om tips. Zoals: zeggen dat je het schelden niet leuk vindt, naar een docent gaan en je vrienden erbij halen. De acteurs speelden de tips na, zodat je meteen kon zien wat werkt. Het beste bleek te zijn als andere klasgenoten erbij komen staan en ook zeggen dat de pester moet ophouden.

20160419 Klassekunst OB Pesten holbewoner 20160419 Klassekunst OB Pesten doe je zo 20160419 Klassekunst OB Pesten ouders

Eerste afspraakje
De bovenbouw keek naar een voorstelling over seksualiteit. Hoe ga je om met een meisje of jongen bij een eerste afspraakje? Wat doe je met advies van anderen? Hoe geef je aan wat je wel wilt en wat je niet wilt?
20160419 Klassekunst BB Thomas Hanja Dirk
Bij de nabespreking gaven de leerlingen tips, die daarna werden nagespeeld. Voor het meisje was het bijvoorbeeld handig om te zeggen dat ze gezellig film wilde kijken maar nog niet meteen aangeraakt wilde worden. Voor de jongen was het handig om dat van het meisje te weten en zich niet te laten leiden door stoere verhalen van klasgenoten.
Tip van de acteurs voor meer informatie voor jongeren: check de site van Sense.

Foto rechts: de acteurs van KlasseKunst.

 

Contact