Techniek en Technologie

Wat is Techniek & Technologie?

Met de opleiding Techniek & Technologie ben je van alle markten thuis. Techniek & Technologie is een brede opleiding waarbij technisch inzicht en creativiteit wordt gecombineerd.

Wat ga je doen bij Techniek & Technologie?

De sector techniek staat te springen om mensen! Voor deze opleiding is een leerling zowel creatief als technisch ingesteld en denkt in oplossingen. Een leerling wil zich breed oriënteren door verschillende vormen van techniek te doorlopen. Dit is van 3D vormgeven, het maken van een product tot en met het ontwerpen en maken voor de interieurbouw en de woon- en kantoortechnologie. Daarnaast zijn er verschillende specialisaties, zodat een leerling zich kan verdiepen in bijvoorbeeld licht, geluid en beeld, of mode en design.

Techniek & Technologie is een brede opleiding waarbij je technisch inzicht en creativiteit gaat combineren.

Wat verwachten wij?

Je vindt het als leerling een uitdaging om nieuwe dingen te creëren en vaardigheden aan te leren met betrekking tot het maken van (werktuig) bouwkundige- en elektrische installaties, al dan niet met behulp van ICT. Maar ook om samen met anderen te werken in een team, met klanten te leren omgaan en geduldig naar oplossingen te zoeken. Maar denk ook aan het organiseren van een activiteit zoals bijvoorbeeld een demonstratie of het promoten van je product door middel van een promotiefilmpje of een website. Zo kom je als leerling in aanraking met alle facetten rondom techniek. Dit zijn maar een paar kleine voorbeelden van zaken waar een leerling met deze opleiding aan de slag gaat.

Wat zijn de vervolgopleidingen van Techniek & Technologie?

Doorgaan naar het mbo is de uitdaging voor een leerling. Nog beter worden dan je al bent, technischer, creatiever, handiger en nog meer genieten van waar je als leerling goed in bent en waar je keuze ligt. Met een vmbo-diploma kan er worden doorgestroomd naar alle opleidingen binnen het mbo. Interessante vervolgopleidingen van Techniek & Technologie (niveau 2, 3 en 4) zijn: Engineering, Bouw, Metaaltechniek, Creatief Vakmanschap, Elektrotechniek, Installatietechniek, Mechatronica, ICT, Mode, Transport & Logistiek en Interieur Design. Uiteraard is dit maar een kleine greep uit het brede aanbod aan opleidingsmogelijkheden.

Zien wij je binnenkort bij Techniek & Technologie?

Contact