Ons onderwijs

YnSicht, een onderdeel van OSG Piter Jelles, is een moderne school met betrokken medewerkers, die er samen voor zorgen dat onze leerlingen zich snel thuis voelen. Wij bieden de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde leerweg aan.

De gemengde leerweg is bedoeld voor de leerling die het advies theoretische leerweg heeft gekregen en:

YnSicht is een school voor doeners.

Allround vmbo

Wat je wilt worden ontdek je het beste door te doen. Op ons allround vmbo ga je daarom aan de slag met veel verschillende beroepsmogelijkheden. Zo verken je op een praktische manier welke kant je eigenlijk op wilt. We hebben een breed vakkenaanbod en maken kiezen makkelijker door te werken met verschillende eigentijdse leerroutes. Dit doen we met veel aandacht voor jou als persoon en jouw mogelijkheden. Zo helpen we je om tijdens je opleiding allerlei keuzes te maken en te werken aan je eigen interesses en talenten. Zodat je straks bij vrijwel iedere vervolgopleiding in het mbo terecht kan. Met ons allround vmbo heb je dus de ruimte om te ontdekken!

We kiezen er bij YnSicht bewust voor om een brede vmbo-school te zijn. Onze leerlingen moeten kunnen verkennen en ontdekken wat ze willen worden. We bieden je daarom een brede start zodat je met je diploma kunt kiezen voor de vervolgopleiding die bij jou past. Met je diploma van YnSicht heb je dus een goede aansluiting bij vrijwel alle mbo-opleidingen in Nederland.

Praktijkgericht

Ons onderwijs is praktijkgericht zodat je leert door te doen. Samen met medeleerlingen organiseer je een event, ontwikkel je een game of zet je een eigen onderneming op. Centraal bij dit soort opdrachten staan de verschillende beroepen, actuele trends en interesses van jou en andere leerlingen zelf. Door te werken aan echte praktijkopdrachten die je uitdagen, merk je wat jou aanspreekt en interesseert. Je kan vakken volgen op jouw niveau en extra vakken doen als je uitdaging zoekt.

Leerlingen voelen zich bij ons veilig, gezien en gehoord. Ontdekken wat jij wilt worden doe je niet alleen. Je hebt een eigen coach die jou kent en die je helpt. Zo zet je iedere keer een nieuwe stap tijdens je opleiding. Samen met jou en je ouders kijkt je mentor/coach ook naar

wat goed bij je past. Extra ondersteuning of uitdagingen die passen bij jouw niveau en interesses. Je hebt een ruime keuze aan vakken en aansprekende praktijkroutes zoals bizznizz, mens & design, wellness, mens & techniek, podium, sport, voeding of welzijn. Zo stem je je opleiding nog beter af op wat je leuk vindt en verken je makkelijker toekomstige beroepen.

Bij YnSicht staat jouw ontdekkingsreis dus centraal. In ons moderne schoolgebouw leggen we daarom graag letterlijk de rode loper voor je uit. Zo bieden we jou de ruimte om te ontdekken!

Ondersteuning en begeleiding

Ieder kind is uniek. Dit betekent dat ieder kind kwaliteiten heeft, maar soms extra ondersteuning nodig heeft. Dit bieden wij onder andere aan in de vorm van specifieke begeleiding, bijvoorbeeld op het gebied van rekenen of taal. Ook bieden wij nog extra ondersteuning op sociaal emotioneel gebied aan leerlingen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina ondersteuningsprofiel.

Gepersonaliseerde leerroute

Voorbereiden op een nog onbekende toekomst doen leerlingen bij ons door, aan de hand van een gepersonaliseerde leerroute, toe te werken naar een diploma dat goed bij de leerling past. Een gepersonaliseerde leerroute houdt in dat een leerling bij ons keuzes kan maken, zoals bijvoorbeeld het volgen van vakken op een hoger niveau en het werken aan eigen interesses en talenten.

Om dit goed te kunnen volgen, werken wij met portfolio’s en POP’s (Persoonlijk OntwikkelingsPlan) waarbij we voortdurend reflecteren. De mentor/coach probeert de leerling boven zichzelf uit te laten stijgen. De mentor/coach observeert en volgt de leerling, leert hem/haar goed kennen en weet wat de leerling nodig heeft om de volgende stap te kunnen zetten.

Ons onderwijs kent een gepersonaliseerd karakter.

IMG_2589klein

Contact