Meest gestelde vragen

Wat zijn de kosten van de school?
Op YnSicht zijn jouw schoolboeken gratis. Hiervoor hoef je niets te betalen. Waar de school wel geld voor vraagt, is de vrijwillige ouderbijdrage. Dat is een bedrag van €20,- en hierdoor heb je een verzekering voor als er iets met jou onderweg naar of op school gebeurt. Ook worden van deze €20,- kleine excursies en activiteiten, zoals sportdagen betaald.

Kun je blijven zitten?
Zittenblijven omdat je prestaties onvoldoende zijn is niet leuk. Wij vinden dat je bij zittenblijven ook niet meer voldoende uitdaging voor je is. Daarom hebben wij op YnSicht een andere regeling. Wanneer je cijfers voldoende zijn, ga je gewoon door op hetzelfde niveau. Haal je hele hoge cijfers, dan kun je zelfs opstromen. Mochten jouw resultaten onvoldoende zijn, dan ga je afstromen. Maar deze berichten komen nooit onverwacht. Als wij dit zien aankomen, dan heeft jouw mentor al vroegtijdig gesprekken met jou en je ouders gehad. De precieze regeling staat in de schoolgids.

Wij zijn een gezonde school, roken en energy drank zijn daarom niet toegestaan.

Hoeveel uren sport krijg ik per week?
Sport en beweging zijn gezond. Je moet niet de hele dag alleen maar stilzitten in de klas. Wij willen graag een gezonde school zijn, waar je veel doet en daarom krijg je op YnSicht maar liefst zes uren sport per week. Op jouw lesrooster heet dit dan lichamelijke opvoeding. Het is dus wel heel belangrijk dat je dan ook je sportspullen bij je hebt.

IMG_2589kleinWat betekent praktijklessen in klas 2?
Op jouw lesrooster staan ook praktijklessen. Dit betekent dat je tijdens die uren alvast kennis gaat maken met de praktijkvakken zoals die in de bovenbouw worden gegeven. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Bijvoorbeeld techniek, ondernemen, sport, zorg en cultuur, kunst en vormgeving.

Zijn de docenten streng?
Natuurlijk zijn de docenten streng. Bovendien zijn ze ook nog eens heel erg aardig. Een groot gedeelte van de dag breng je door op school. Daarom zijn er regels om op een prettige manier te kunnen werken en met elkaar om te gaan. Iedereen wil tenslotte dat je met plezier naar school gaat om daar te werken aan je eigen kwaliteiten en toekomst. In klas 1 en 2 heb je 3 keer per week een mentoruur, waar je bijvoorbeeld leert hoe je huiswerk moet plannen of hoe je met elkaar omgaat.

Krijg je extra hulp als je een lwoo-indicatie hebt?
Sommige leerlingen hebben een lwoo-indicatie. Dit is niet iets waar je je voor hoeft te schamen en dat later op je diploma komt te staan. Het betekent dat je recht hebt op een paar extra dingen op onze school. Zo heb je recht op extra hulp voor die zaken waar je moeite mee hebt. Misschien vind je rekenen of taal lastig en wil je hiervoor wat meer hulp. Ook kun je tijdens het mentoruur meer (persoonlijke) hulp krijgen.

Op YnSicht krijg je extra hulp voor de zaken waar je moeite mee hebt.

Kunnen jouw ouders meepraten over het beleid van de school?
Als jouw ouders dat graag willen, kunnen ze meepraten over het beleid van de school. Daarvoor hebben wij de schoolraad, de raad van YnSicht. Voor de schoolraad worden verkiezingen georganiseerd. IMG_4569

Willen er veel leerlingen naar YnSicht?
In augustus 2010 begonnen we voor het eerst met een onderbouw op YnSicht. Dit was een hele nieuwe start. Wij waren er dan ook erg trots op dat meteen 80 brugklassers wilden starten in de eerste klas van ons mooie en nieuwe gebouw. De schooljaren hierna zijn er rond de 100 leerlingen per jaar gestart in klas 1! YnSicht biedt jullie dan ook veel verschillende opleidingen, met een goede doorstroming naar het MBO.

Zijn er ook schoolreizen?
In klas 3 is er een buitenlandse reis gepland. De afgelopen jaren konden leerlingen kiezen tussen een week skiën in Oostenrijk of een stedentrip naar Parijs. Deze schoolreizen kosten €350,-. Maar voor de thuisblijvers wordt er ook altijd een leuk programma georganiseerd. Daarnaast is er in klas 2 een zeilkamp en ga je in de andere jaren ook regelmatig op excursie.

Contact