Tijdlijn klas 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op YnSicht eruitziet? Op deze (globale)tijdlijn zie je wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Jun
Kennismakingsdag

Vlak voor de zomervakantie heb je de kennismakingmiddag. Op deze middag maak je kennis met je mentor en klasgenoten.

Aug
Introductieweek

De eerste week na de zomervakantie is er een introductieprogramma. Tijdens deze week staat de kennismaking met je klasgenoten, docenten en de school voorop. Er zijn dan allemaal leuke activiteiten gepland.

Je klas bestaat uit leerlingen met allerlei achtergronden en ook verschillende niveaus.

Aug
Eerste lesdag

Maandag na de introductieweek starten de lessen. Vanaf nu volg je samen met je klasgenoten de lessen en begint het avontuur op YnSicht.

Okt
Schoolfeest

In oktober wordt er traditiegetrouw een schoolfeest voor de onderbouw georganiseerd. Afgelopen jaar was het thema Halloween en waren vele leerlingen én leraren griezelig verkleed. In welke outfit kom jij?

Nov
Eerste rapport

Een spannend moment! Voor het eerst krijg je een rapport mee naar huis. Een mooi moment om samen met je mentor en ouders/verzorgers te kijken hoe het gaat op YnSicht.

Dec
Activiteitenmaand

De decembermaand staat in het teken van leuke activiteiten. Zo komt ieder jaar sinterklaas langs en in de week voor de kerstvakantie zijn er ook allemaal leuke dingen te doen op school.

Feb
Tweede rapport

In februari is het moment op met elkaar te bespreken wat je goed af gaat en wat je nog beter onder de knie moet krijgen.

Mrt
Arts eXpression

Rond de voorjaarsvakantie kun je meedoen met de Arts eXpression. Dit is een wedstrijd voor Piter Jelles leerlingen op het gebied van beeldende- en podiumkunst. Dit is het moment om jouw talenten te laten zien!

Jun
Schoolkamp

In de maand juni ga je met je klas op waterkamp. Dit kamp duurt 3 dagen en staat bol van de avontuurlijke activiteiten!

Jul
Laatste schoolweek

Voordat je het weet is het jaar weer voorbij. We hebben vaak aan het einde van het jaar nog een sportdag en leuke afsluitende activiteiten. Daarna is het tijd voor een welverdiende zomervakantie en dan… ben je opeens een 2e klasser!

Contact