Leerlingactiviteiten

Feest & Excursie

Op YnSicht houden we wel van een feestje. In oktober vieren we Halloween en kunnen de leerlingen verkleed als engerd naar de disco op school. In december houden we een kerstmarkt. Dan zamelen we geld in voor het goede doel. En natuurlijk zitten de leerlingen niet elke dag in het klaslokaal. We gaan ook vaak op excursie, dit schooljaar maakten we bijvoorbeeld al kennis met het leger, leerden we van de wegenbouwers die de Haak om Leeuwarden aanleggen en kregen we een kijkje achter de schermen bij een reisbureau. En aan het eind van het eerste jaar gaan alle eersteklassers op zeilkamp!

SOK

Het is bewezen, actief in sport = beter op school. Daarom krijg je op YnSicht elke week maar liefst vijf sporturen! Daarvan zijn er vier gewone gymuren en één SOK-uur. SOK staat voor Sport Oriëntatie en Keuze-programma. Het woord zegt het al, dan mag je zelf een sport kiezen. Elke acht weken kan er gekozen worden uit vijf sporten: judo, fitness, turnen, zaalvoetbal of hiphop bijvoorbeeld. De sport die de leerling het leukst lijkt doen ze acht weken lang. In die acht weken wordt er geleerd de sport dus best goed kennen. Helemaal omdat de lessen niet alleen op school worden gegeven, maar ook bij sportverenigingen in de buurt. Na die acht weken kunnen er weer andere sporten worden gekozen. Of misschien nog een keer dezelfde, zodat je er nog beter in wordt!

Internationalisering

Sinds september 2013 doet YnSicht mee aan het internationaliseringsproject ‘The melting pot of diversities.’ Zo waren er uitwisselingen met leerlingen uit Tenerife (Spanje), Insko (Polen) en Gallipoli (Italië). Het doel hierbij was om een breder perspectief te krijgen van verschillen in elkaars cultuur, dagelijkse gewoonten, geschiedenis en de manier van omgaan met elkaar.

Onze ervaringen zijn terug te lezen in het boek ‘The Meltingpot the book’, te vinden bij documenten.

Bekijk hier het beeldmateriaal van het project.

Contact