Leerlingactiviteiten

SOK

Als je actief sport, functioneer je beter op school. Daarom krijg je op YnSicht in de eerste klas veel extra uren sport. Naast de ‘gewone gymuren’ krijg je ook een SOK-uur. SOK staat voor Sport, Oriëntatie en Keuzeprogramma. Het woord zegt het al, dan mag je zelf een sport kiezen.

Elke acht weken kan er gekozen worden uit vijf sporten: judo, fitness, turnen, zaalvoetbal of hiphop bijvoorbeeld. De sport die jij het leukst lijkt, ga je acht weken lang doen. In die acht weken leer je die sport dus best goed kennen. Helemaal omdat de lessen niet alleen op school worden gegeven, maar ook bij sportverenigingen in de buurt. Na die acht weken mag je weer een andere sport kiezen. Of misschien nog een keer dezelfde, zodat je er nog beter in wordt.

Waterkamp

In de eerste klas volg je niet alle lessen in school. Zo ga je ook een aantal keren in het jaar op excursie. En aan het eind van het eerste jaar gaan alle eersteklassers mee op waterkamp. Je verblijft een paar dagen in een accommodatie en je gaat allerlei leuke activiteiten doen om en rondom het water.

Buitenlandse schoolreis

In de derde klas ga je een buitenlandse schoolreis maken. Zo kun je kiezen uit een stedentrip naar Parijs of skiën in Oostenrijk. Maar natuurlijk ga je nog veel meer buitenschoolse activiteiten ondernemen tijdens je verblijf op YnSicht.

Contact