Examenprogramma

Op onze school YnSicht volgen jullie in klas 3 en 4 het profielvak Dienstverlening & Producten. Dit is een allround vmbo-opleiding, waarin jij al je talenten gaat ontwikkelen. Jij gaat je breed oriƫnteren, met als grote voordeel dat het kiezen voor een bepaald beroep zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

Je leert in dit examenvak een activiteit te organiseren en uit te voeren. Deze activiteit ga je presenteren en promoten. Maar ook krijg je de kans om je eigen 3D-ontwerp te ontwikkelen en te produceren. Het maken van een eigen website, een film of een app zorgt er voor dat jouw activiteit tenslotte mooi wordt afgerond.

Je kunt hierbij denken aan het organiseren van een kerstactiviteit of een sportdag, het ontwerpen van een duurzame woning of het verzorgen van een optreden van een bekende artiest in onze school.

Van klas 2 naar klas 3

In de bovenbouw blijf je de vakken Nederlands en Engels volgen. Daarnaast ga je als basis- of kaderleerling nog 2 vakken uit de volgende 4 kiezen: biologie, economie, wiskunde of nask1. De gl-leerling kiest er 3 van. Samen met je ouders en je mentor/coach, ga je kijken welke praktijkroute en welke avo-vakken bij jou horen, zodat je een goede keuze kunt maken.

Naast deze vakken ga je in de bovenbouw 2 keer op stage in een echt bedrijf. Op deze manier maak je echt kennis met de verschillende beroepen en op deze manier kun jij een goede keuze maken voor een vervolgopleiding in het mbo aan het einde van klas 4.

Vervolgopleiding

Voor jou is er na YnSicht in het mbo veel te kiezen. Je bent bij ons breed opgeleid, zodat je een goede beroepskeuze kunt maken. Met een vmbo-diploma van YnSicht kun je doorstromen naar alle opleidingen binnen het mbo.

Leerlingen met een basisberoepsgericht diploma stromen door naar een opleiding op niveau 2. Leerlingen met een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg worden toegelaten tot de opleiding op niveau 3 of 4. Dit is afhankelijk van de gekozen opleiding binnen het mbo.

Met een diploma van YnSicht kun je naar het MBO.

Vakkenpakket en keuzedelen:

Contact