Food en Care

Wat is Food & Care?

Food & Care is een opleiding die zich richt op dienstverlenende beroepen op het gebied van Zorg, Voeding, Wellness, Life Sciences en Welzijn.

Wat wordt er gedaan bij Food & Care?

Bij Food & Care volgt een leerling eerst een breed programma. Alle praktijklessen zijn thematisch. Bij het thema ‘de sportschool’ gaan de leerlingen onder andere aan de slag met verkoopgesprekken, een activiteit organiseren, presenteren, een verpakking van een gezonde frisdrank ontwikkelen en koken. Natuurlijk gaat een leerling veel met ICT doen en worden de technische vaardigheden ontwikkeld. In de loop van het derde jaar wordt er een keuze gemaakt voor één van de volgende uitstroomprofielen: Welzijn, Wellness, Voeding of Life Sciences.

Food & Care is een brede opleiding die zich richt op dienstverlenende beroepen.

Wat verwachten wij?

Een leerling wil graag mensen helpen, verwennen, verzorgen of ontvangen. Zijn deze vaardigheden belangrijk voor een leerling of die persoon wil dit graag ontwikkelen: dan zit die persoon bij Food & Care op de juiste plek. Alle thema’s zijn erop gericht om deze kwaliteiten bij de leerling te versterken.

Wat zijn de vervolgopleidingen van Food & Care?

Met het diploma op zak kan een leerling doorstromen naar alle opleidingen binnen het mbo. Interessante vervolgopleidingen van Food & Care (niveau 2, 3 en 4) zijn: Toerisme en Wellness, Horeca, Bakkerij & Management, Life Sciences, Pedagogisch werk & Onderwijs, Service & Gastvrijheid, Zorg & Welzijn of Uiterlijke verzorging.

Contact