TRACK

Track is het Engelse woord voor spoor. Dit spoor leidt een leerling langs verschillende sectoren uit de arbeidsmarkt. Een leerling wil zich breed oriënteren op verschillende beroepen die te maken hebben met zakelijk dienstverlening en beroepen die te maken hebben met de wereld van de kunst en podium. TRACK is ook de afkorting voor Toerisme, Recreatie, Administratie, Commercie en Kunst; een unieke en succesvolle opleiding die alleen op YnSicht wordt aangeboden. In twee jaar tijd ga je als leerling heel veel beroepenvelden verkennen om zelf te ervaren welk beroep het beste bij die persoon past.

TRACK is de afkorting voor Toerisme, Recreatie, Administratie, Commercie en Kunst.

Wat ga je doen bij TRACK?

We laten de leerling kennis maken met de wereld van de horeca, techniek, recreatie, musea, theater, detailhandel, design, printmedia, webdesign en ondernemerschap. In het derde leerjaar wordt er een breed programma gevolgd waar de bovengenoemde werkvelden aan bod komen. In het vierde leerjaar kiest de leerling voor een uitstroomprofiel Bizznizz of een uitstroomprofiel Kunst & Podium.

Profiel Bizznizz
De leerling gaat zich verder verdiepen in de wereld van de zakelijk dienstverlening en volgt onder andere de vakken Administratie, Commercie en Communicatie. Beroepen die hierbij aansluiten hebben veelal te maken met winkel, kantoor, verkopen en ondernemerschap.

Profiel Kunst en Podium
De leerling gaat je verder verdiepen in de wereld van de kunst en podium en volgt onder andere de vakken Podiumkunst, Recreatie en Kunst. Beroepen die hierbij aansluiten hebben veelal relaties met theater, vormgeving, recreatie en design in de breedste zin van het woord.

Wat verwachten wij van een TRACK leerling?

De leerling vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken (dienstverlening) en wil later geld verdienen door zaken of diensten te verkopen. De leerling is creatief en staat open om veel verschillende beroepenvelden te verkennen.

Wat is de vervolgopleiding van TRACK?

Voor jou als leerling is er na TRACK in het mbo veel te kiezen. Je bent bij ons breed opgeleid, zodat je een goede beroepskeuze kan maken. Met een vmbo-diploma kun je doorstromen naar alle opleidingen binnen het mbo. Interessante vervolgopleidingen van TRACK (niveau 2, 3 en 4) zijn: Podiumkunsten, Productie & Events, Opleidingen Media, Games & IT, Handel & Ondernemen en Travel & Hospitality.

Contact