2 maart 2015

BRAVO Olympics @!K

Dinsdag 27 januari  van 9.30 uur – 15.00 uur werden op !mpulse Kollum de BRAVO-Olympics gehouden. Dit is een sportdag die werd georganiseerd door ALO-studenten van de Hanzehogeschool Groningen. De dag stond in het teken van de BRAVO-factoren: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, en Ontspanning.

Aan de hand van deze factoren kregen leerlingen van !mpulse Kollum informatie over leefstijl en inzicht in hun eigen gezonde, dan wel ongezonde, stijl van leven. De dag is mede mogelijk gemaakt door de Poiesz supermarkt in Kollum.
De hele dag waren er activiteiten gerelateerd aan de BRAVO-factoren. In de Van der Bij-Hal vonden de bewegingsactiviteiten plaats en op school de activiteiten die te maken hadden met de onderdelen: roken, alcohol en voeding. De O van ontspanning wordt geassocieerd met de lunch; hierbij kunnen de leerlingen zich ontspannen en op adem komen. Bij het onderdeel bewegen werd er intensief gesport.
 
Bij roken, alcohol en voeding werd er vooral aandacht gegeven aan de gevolgen van gebruik of misbruik. Zo ervaren de leerlingen bij het onderdeel roken hoe het is om minder zuurstof te krijgen en benauwd te zijn. Deze activiteiten  werd in competitie verband gehouden in groepjes van tien leerlingen. Elke groep kreeg een naam van een land. De winnaar was Nederland met 19 punten, tweede werd China met 14 punten en derde V.S. met 13 punten.

Zowel voor de leerlingen als voor de studenten van de Hanzehogeschool uit  Groningen was het een zeer sportieve, leerzame en geslaagde dag.

Meer lezen? Nieuwsgierig naar de foto's? Check snel: http://www.rtvnof.nl/geslaagde-bravo-olympics-op-mpulse-kollum/.”

Contact