Bovenbouw

De leerjaren 3 vmbo-t (3T), 4 vmbo-t (4T), 4 havo/vwo (4HV), 5 havo/vwo (5HV) en 6 vwo (6V) vormen de bovenbouw op !mpulse Kollum. In de bovenbouw heb jij een profiel gekozen, een verzameling van vakken die bij elkaar horen, dat het beste aansluit bij jouw talenten. Op !mpulse Kollum bieden we op alle niveau’s alle bestaande profielen aan en kun je kiezen uit een ruim aanbod aan keuzevakken. In onze bovenbouw bereiden we je samen voor op je eindexamen vmbo-t, havo of vwo en natuurlijk op – de keuze voor – je vervolgopleiding; samen werken we aan jouw toekomst!

Naast het leren in lessen en tijdens de KWT, ben je meerdere malen per schooljaar, binnen en buiten de school, bezig met het doen van onderzoek en practica, het leren in projecten, door middel van leuke en betekenisvolle opdrachten en regel je zelf de stage-plek die het beste bij jou past.

De leerjaren 3T en 4T zijn homogeen samengesteld. Dit betekent dat leerlingen met een vmbo-t-advies vanaf het derde leerjaar bij elkaar in de klas worden geplaatst. De bovenbouw havo en vwo is heterogeen samengesteld. Dit betekent dat leerlingen met een havo en vwo advies in leerjaar 4 en 5 bij elkaar in de klas zitten. Leerjaar 6 vwo is daar waar mogelijk heterogeen samengesteld en in sommige gevallen worden lessen samen met leerjaar 5 havo/vwo aangeboden.

In de bovenbouw havo en vwo werken we intensief samen met Piter Jelles Dalton Dokkum. Ook voor alle havo en vwo profielen kunnen we zo een breed pallet aan keuzevakken aanbieden.

In de bovenbouw werken we vaak in kleine groepjes. Zo word je optimaal voorbereid op het examen.

Contact