Tijdlijn leerjaar 1

Benieuwd hoe jouw eerste jaar op !mpulse Kollum eruitziet? Op deze (globale) tijdlijn krijg je een indruk wat voor leuke dingen je onder andere gaat doen gedurende het schooljaar.

Jun
Kennismakingsdag

Omdat je natuurlijk heel erg benieuwd bent naar je nieuwe klasgenoten en je coach, leer je elkaar al voor de zomervakantie kennen!

Aug
Introductieweek

Het schooljaar start met een introductieweek met allerlei activiteiten om je snel thuis te laten voelen.

Aug
Sportdag

We beginnen het jaar lekker sportief, zodat je fit het eerste jaar bij ons kunt beginnen.

Aug
Picknicken

Kleedje, zonnetje, lekker eten: de perfecte mix voor een heerlijke middag.

Aug
Herstelrecht

Om er voor te zorgen dat je je altijd fijn voelt bij ons op school, laten we je al vanaf het begin kennismaken met het Herstelrecht. Daardoor weet je hoe eventuele problemen en conflicten op een goede manier opgelost worden.

Sep
De eerste lessen

De eerste lessen gaan van start! Je zult merken dat je in actieve en uitdagende lessen al snel een heleboel nieuwe dingen leert.

Sep
Talentwerktijd

Naast de reguliere lessen zoals Nederlands, wiskunde en kunst&cultuur, bieden we op !mpulse Kollum nog meer aan! Je kunt je inschrijven voor verschillende talentenworkshops die gedurende het schooljaar worden aangeboden door teamleden, externen en wellicht ook door jou of je klasgenoot.
Kies je voor improvisatietheater? Neem je actief deel aan voetvolley of freerunnen? Ga je te gekke proefjes doen tijdens Crazy Lab of heeft creatief schrijven jouw voorkeur?

Sep
Kring

Drie keer per week staat er ‘Kring’ op het programma. In deze uren bespreek je met klas en je coach hoe het op school gaat, hoe je het beste kan leren en is er tijd voor leuke activiteiten om je klasgenoten nog beter te leren kennen.

Okt
Fiets APK

De kans is groot dat je met de fiets naar school gaat. Tijdens de Friese Fiets APK wordt gekeken of je fiets aan alle eisen voldoet. Is je fiets tiptop in orde? Dan wordt er een felbegeerde OK-sticker opgeplakt!

Okt
Settingweek

Leren wat en hoe je dat leuk vindt? Vanuit passie en interesse? Dat kan! Drie maal per schooljaar staat er een projectweek – rond verschillende thema’s – op het programma. Deze projectweken noemen we ‘Settingweken’.

Nov
Excursie

Op !mpulse Kollum gaan we er graag op uit! Bijvoorbeeld naar het theater, de sterrenwacht, de dierentuin, het rivierengebied, Amsterdam en de Tweede Kamer. Dáár leer je van!

Nov
Lessen Kunst en Cultuur

Zet die maffe pruik of die gekke bril maar op en spelen maar! Bij drama leren we ‘spelenderwijs’ met én van elkaar. Bij Kunst en Cultuur kun je je creativiteit kwijt in het maken van bijzondere filmpjes, gekke foto’s, kunstzinnige schilderijen en bizarre tekeningen of in werkstukken van klei.

Nov
Lekker naar de bieb!

De bibliotheek is ook onderdeel van de Campus Kollum. Samen met je klas bezoek je af en toe de bieb. Je leert alles over het belang van lezen én je bent helemaal wegwijs. Boek mee, pasje mee en lekker lezen!

Dec
Sinterklaas

De Sint komt elk jaar zo rond zijn verjaardag langs op !mpulse Kollum en wat doet ‘ie altijd z’n best op alle surprises en gedichten!

Dec
Communityweek/TalentweekXXL

Tijdens de Communityweek werk je samen aan allerlei projecten voor een goed doel. Ook leer je samen te werken, organiseren, overleggen, plannen en contacten te leggen met mensen buiten de school.

Dec
Kerstgala

Een spetterend Kerstgala tot in de late uurtjes. Natuurlijk in de mooiste galaoutfits en onder begeleiding van een vette DJ en de schoolband. Dat zijn avonden om niet snel te vergeten!

Dec
Kerstmarkt

Ieder jaar is het een gezellige drukte op de door leerlingen georganiseerde kerstmarkt. De opbrengsten gaan naar een goed doel.

Jan
Reanimatiecursus

Bij ons op school leert iedereen om te reanimeren en een AED te gebruiken. Je ontvangt hiervoor een certificaat van de Hartstichting. Zo weet je wat je moet doen als er plotseling iets ernstigs gebeurt.

Feb
Open dag en Doemiddag

In februari ben jij al zó’n !mpulse Kollum-expert geworden dat je op je gemak groep 8-leerlingen door onze school rondleidt en vertelt over Kring, Setting, Community en KWT.

Mrt
Arts eXpression

Doe je mee aan de Arts eXpression en wordt jouw kunstwerk geëxposeerd of treed jij op in de grote zaal van Theater de Harmonie in Leeuwarden?

Mrt
Lessen Mens en Natuur

Alles over afstand, kracht en verhoudingen leer je tijdens een les touwtrekken met katrol!

Apr
Verkeersmarkt

!mpulse Kollum staat tijdens de jaarlijkse Verkeersmarkt op zijn kop. Met medewerking van onder andere de ambulancedienst, de politie en Veilig Verkeer Nederland neem je in groepjes deel aan verschillende spectaculaire verkeersactiviteiten.

Mei
Lessen Mens en Maatschappij

Ontdek de wereld om je heen en maak een spannende reis naar het verleden. Ervaar zelf hoe het is om een mummie te zijn!

Jun
Lessen talen

Create a vlog or a blog, regarder un film, einen Vortrag zu Ihrer Klasse, in boek of in tydskrift lêzen en discussiëren, dat doe je bij ons zowel in het Duits, Engels, Frans, Frysk en Nederlands.

Jul
Sportdag

Klimmen, klauteren, varen, survivallen… We sluiten het schooljaar sportief af op !mpulse Kollum.

Jul
Schoolreisje

Zwieren, zwaaien rondje draaien! In de laatste week van het schooljaar gaan we met z’n allen een dagje naar een pretpark. Wordt het Walibi of Movie Park Germany?

Jul
Barbecue

We sluiten het schooljaar traditiegetrouw en samen met ouders, leerlingen en team af met een gezellige barbecue. Fijne zomervakantie!

Contact