Community

De laatste week voor de kerstvakantie en de laatste week voor de zomervakantie staan in het teken van een Communityproject. In deze twee Communityweken werken je samen met medeleerlingen van alle leerjaren – in het kader van burgerschap en sociale integratie – aan een gezamenlijk en maatschappelijk project en/of een goed doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzamelen van goederen voor de Voedselbank, het plein van je oude basisschool opknappen, ondersteunen bij je sportvereniging,  computercursussen geven aan ouderen of op een creatieve manier geld inzamelen voor bijvoorbeeld de Hartstichting. Wanneer je in de bovenbouw zit, krijg je tijdens de Communityweek de mogelijkheid een groepje leerlingen te begeleiden of zelf buiten de school een stageplek te zoeken die goed bij jou past.

Die kennis komt niet uit het boekje, maar wordt geleerd door te oefenen in de praktijk.

Tijdens de Communityweek leer je goed samen te werken, organiseren, overleggen, plannen en contacten te leggen met mensen buiten de school. Tijdens de Communityweek werkt iedere groep samen met een begeleider aan een creatieve, zinvolle en serieuze opdracht. De maatschappelijke stage is opgenomen in de activiteiten in de Communityweken.
De behaalde resultaten en de getoonde vaardigheden tijdens de Communityweken neem je natuurlijk ook in je plusdocument op!

Tijdens Community leer je dat veel kunt betekenen voor andere mensen in je omgeving.

ii

Contact