Community/TalentweekXXL

De laatste week voor de kerstvakantie en de laatste week voor de zomervakantie staan in het teken van Communityprojecten en talentontwikkeling. In deze twee weken werk je samen met medeleerlingen van alle leerjaren – in het kader van burgerschap en sociale integratie – aan gezamenlijk en maatschappelijke projecten en/of  doelen. Ook ontdek en ontwikkel je tijdens deze weken op verschillende manieren  jouw talententen tijdens het volgen van leuke en interessante talentworkshops aangeboden door leerlingen, team en externe professionals.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan talentworkshops dansen, programmeren, sieraden maken, improvisatietheater, gitaar spelen, keramiek, spinnen of een je eigen track maken onder leiding van een DJ, het verzamelen van goederen voor de Voedselbank, het ondersteunen bij je sportvereniging, koken voor elkaar en voor anderen, computercursussen geven aan ouderen of op een creatieve manier geld inzamelen voor bijvoorbeeld de Hartstichting.   

Wanneer je in de bovenbouw zit, krijg je tijdens de Communityweken de mogelijkheid een groepje leerlingen te begeleiden of zelf buiten de school een stageplek te zoeken die goed bij jou past.

Die kennis komt niet uit het boekje, maar wordt geleerd door te oefenen in de praktijk.

Tijdens de Communityweek leer je goed samen te werken, organiseren, overleggen, plannen en contacten te leggen met mensen buiten de school. 
De behaalde resultaten en de getoonde vaardigheden tijdens de Communityweken neem je natuurlijk ook in je portfolio op!

Tijdens Community leer je dat veel kunt betekenen voor andere mensen in je omgeving.

Contact