Reanimatie-onderwijs

Naast een diploma op het juiste niveau willen we je op !mpulse Kollum ook tools in handen geven om op sociaal en maatschappelijk gebied het beste uit jezelf, maar ook uit anderen te halen en een bijdrage te leveren aan een veilige school en omgeving. Daarom is onze school begonnen om álle leerlingen en teamleden te leren reanimeren. We hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Hartstichting.

Je leert via ‘de 6-Minutenles’, het lesprogramma van de Hartstichting, hoe je borstcompressies kunt toepassen, mond-op-mond-beademing kunt geven en een AED kunt gebruiken. De reanimatielessen worden gegeven door eigen teamleden van !mpulse Kollum. Zij hebben een cursus tot reanimatie-instructeur gevolgd. Deze cursus is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad.hartstichting-logo-horizontal-large@2x-49bb797c2cbc8a6c4e2bde9ccde66942

Reanimeren is niet moeilijk. Ik ben heel blij dat iedereen dit bij ons op school leert, zodat ik weet wat ik moet doen als er plotseling iets gebeurt.

20151217_150333Aan het einde van de cursus ontvangt je een certificaat van de Hartstichting. Deze kun je toevoegen aan je ‘plusdocument’, een door jouw ontworpen portfolio waarmee je kunt laten zien over welke talenten je beschikt en welke vaardigheden je hebt geleerd. We zorgen ervoor je niet eenmalig leert reanimeren, maar dat deze vaardigheid tenminste eenmaal per jaar herhaald wordt.

 

Contact