Keuzewerktijd en Flextijd

Keuzewerktijd

Afhankelijk van het leerjaar en de vakken die je volgt, staat er een aantal uren ‘Keuzewerktijd’ (KWT) in jouw rooster. In deze uren werk je onder begeleiding van een teamlid aan de opdrachten voor de verschillende vakken. Je kunt zelf plannen waar je mee bezig gaat. Deze tijd is ook een geschikt moment voor het samen werken aan groepsopdrachten. Je kunt ook kiezen voor een KWT stilte-uur waarin je in alle rust zelfstandig aan de slag gaat.

Bij afwezigheid van een teamlid kunnen lessen worden omgezet in een begeleid KWT-uur. ‘Tussenuren’ komen op onze school niet voor.

Flextijd

In Flextijd kies jij zelf wat je wilt gaan doen Ga je naar een extra les wiskunde om uitleg te vragen over een ingewikkelde formule? Of is een workshop portretschilderen meer iets voor jou? Schrijf jij je in voor een talentenworkshop freerunnen, Zweeds of toneel? Ga je aan de slag met robots, leer je graag programmeren, wil jij je in een stilte uur voorbereiden op je toets Frans of doe je liever experimenten in ons laboratorium?

We kennen naast KWT de volgende Flexuren:

Vakwerktijd

Op twee momenten in de week kies je zelf je vak en docent. Onder begeleiding van de docent kun je dan werken aan het vak, kun je vragen stellen en kun je de docent op extra uitleg vragen.

Talentwerktijd

Je kunt je inschrijven voor verschillende talentenworkshops die gedurende het schooljaar worden aangeboden door teamleden, externen en wellicht ook door jou of je klasgenoot. Kies je voor improvisatietheater? Voetvolley? Keramiek? Of heeft creatief schrijven jouw voorkeur?

Interessewerktijd

Je organiseert zelf, samen met andere leerlingen, een activiteit die aansluit bij je eigen passie of interesse. Een teamlid helpt je hierbij. Te denken valt aan debatteren, het starten van een eigen bedrijfje, het kijken van een documentaire, het werken aan een film in de Maakplaats, het oefenen met de schoolband, werken aan een eigen website of het leren van een vreemde taal.

Aan het begin van de week plan ik in wat ik tijdens mijn KWT-uren ga doen. Zo houd ik thuis meer tijd over voor andere dingen.

Contact