Keuzewerktijd en Flextijd

IMG_9066Afhankelijk van het leerjaar en de vakken die je volgt, staat er een aantal uren ‘Keuzewerktijd’ (KWT) in jouw rooster. In deze uren werk je onder begeleiding van een teamlid aan de opdrachten voor de verschillende vakken. Je kunt zelf plannen waar je mee bezig gaat. Deze tijd is ook een geschikt moment voor het samen werken aan groepsopdrachten.

Met ingang van het schooljaar 2019 – 2020 zal de KWT worden uitgebreid met Flexuren. In die Flextijd kies jij zelf wat je wilt gaan doen Ga je naar een hulples wiskunde om uitleg te krijgen over een ingewikkelde formule? Of is een workshop portretschilderen meer iets voor jou? Schrijf jij je in voor een talentenworkshop fotografie, Spaans of sport? Ga je aan de slag met robots, leer je graag programmeren, wil jij je in een stilte uur voorbereiden op je toets Frans of doe je liever experimenten in ons laboratorium?

Bij afwezigheid van een teamlid kunnen lessen worden omgezet in een begeleid KWT-uur. ‘Tussenuren’ komen op onze school niet voor.

Aan het begin van de week plan ik in wat ik tijdens mijn KWT-uren ga doen. Zo houd ik thuis meer tijd over voor andere dingen.

Contact