Keuzewerktijd & Flextijd

Keuzewerktijd

Afhankelijk van het leerjaar en de vakken die je volgt, staan er een aantal uren ‘Keuzewerktijd’ (KWT) in je rooster. In deze uren werk je onder begeleiding van een teamlid aan de opdrachten voor de verschillende vakken. Je kunt zelf plannen waar je mee bezig gaat.

Samen of individueel

Deze tijd is bijvoorbeeld een geschikt moment voor het samenwerken aan groepsopdrachten, maar je kunt ook kiezen voor een KWT stilte-uur. Tijdens zo’n stilte-uur ga je in alle rust zelfstandig aan de slag.

Bij afwezigheid van een teamlid kunnen lessen worden omgezet in een begeleid KWT-uur. ‘Tussenuren’ komen op onze school niet voor.

Leesmoment

Lezen is voor alle leeftijden van onschatbare waarde: je wordt er slim, blij én gezond van. Daarom maken we tijdens de KWT iedere week een moment vrij om lekker te lezen. In overleg met de docent Nederlands kies je een boek uit dat jou leuk lijkt en op het juiste niveau is. Dit boek mag je zelf vanuit huis meenemen of uitzoeken in de bibliotheek van de campus. Dan staat je nog maar één ding te doen: lekker ontspannen met een goed boek en ondertussen veel leren op het gebied van schrijven, grammatica, zinsbouw en spelling. Heb je het boek uit? Dan maak je een opdracht waarin je laat zien dat je de inhoud van het boek hebt gelezen en begrepen.

Flextijd

In Flextijd kies jij zelf wat je wilt gaan doen Ga je naar een extra les wiskunde om uitleg te vragen over een ingewikkelde formule? Of is een workshop portretschilderen meer iets voor jou? Schrijf jij je in voor een talentenworkshop freerunnen, Zweeds of toneel? Ga je aan de slag met robots, leer je graag programmeren, wil jij je in een stilte uur voorbereiden op je toets Frans of doe je liever experimenten in ons laboratorium?

We kennen naast KWT de volgende Flexuren:

Vakwerktijd

Op twee meerdere momenten in de week kies je zelf je vak en docent. Onder begeleiding van de docent kun je dan werken aan het vak, kun je vragen stellen en kun je de docent om extra uitleg vragen.

Talentdagen

Tijdens de talentdagen kan je je inschrijven voor verschillende talentenworkshops. Deze workshops worden aangeboden door teamleden, externen en wellicht ook door jou of je klasgenoot. Kies je voor improvisatietheater? Of heeft boksen of freerunnen jouw voorkeur? Ga je aan de slag met robots, leer je graag programmeren? Wil jij als een echte DJ leren draaien of doe je liever experimenten in ons laboratorium? Er zijn talloze mogelijkheden om je Flextijd in te vullen. Jij kiest zelf!

Interessewerktijd

Je organiseert bijv. tijdens de Communityweken zelf en samen met andere leerlingen, een activiteit die aansluit bij je eigen passie of interesse. Een teamlid helpt je hierbij. Te denken valt aan debatteren, het starten van een eigen bedrijfje, het kijken van een documentaire, het werken aan een film in de Maakplaats, het oefenen met de schoolband, werken aan een eigen website of het leren van een vreemde taal.

Aan het begin van de week plan ik in wat ik tijdens mijn KWT-uren ga doen. Zo houd ik thuis meer tijd over voor andere dingen.

Contact