Internationalisering

Op !mpulse Kollum verleggen we graag onze grenzen! Daarom gaan onze leerlingen naar het buitenland of wordt er contact gezocht met leeftijdsgenoten uit andere landen.

20150319_122318Tijdens de lessen

Wat is er leuker dan een vreemde taal te leren, dan door hem echt te spreken? Bij vakken als Engels, Duits, Spaans en Frans wordt er online contact gezocht met jongeren uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten of Duitsland. En tijdens Mens & Maatschappij en aardrijkskunde wordt er vaak virtueel een buitenlandse stad bezocht, bijvoorbeeld via Google Earth.

Excursies

Op !mpulse Kollum ga je regelmatig op excursie. Vaak binnen Nederland, maar soms ook daarbuiten! Zo bezoeken we al een aantal jaar met de hele school de kerstmarkt in Oldenburg. Naast een bezoek aan de kerstmarkt ontdekken we ieder jaar op een andere manier de stad. Zo wordt de kennis van de Duitse taal aardig op de proef gesteld!

Onze buitenlandreis: Global20150910_165031

In leerjaar 4 ga je mee op onze buitenlandse excursie: Global. De bestemming varieert, zo hebben we de afgelopen jaren onder andere een bezoek gebracht aan Berlijn, Londen, Lissabon en Barcelona. Op deze pagina vind je meer informatie.

Uitwisseling

We hebben een partnerschool in Duitsland, de St.-Ludgeri-Realschule in Löningen. Leerlingen uit leerjaar 3 bezoeken de school, wonen een aantal lessen bij en worden door de Duitse leerlingen rondgeleid door Löningen. Dit jaar vindt er een dagexcursie plaats. In de komende jaren zal deze worden uitgebreid naar een meerdaags uitwisselingsprogramma. De leerlingen leggen contact met de Duitse leerlingen via Skype en Whatsapp. Dat is niet alleen leuk, maar ook handig want ze komen namelijk ook bij ons op bezoek in Kollum!

Ik vind het supercool dat ik nu Duitse vrienden op Snapchat heb!

Contact