Ons onderwijs

!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, wil met uniek en eigentijds onderwijs laten zien dat je bij ons een vmbo-t, havo- of vwo-diploma kunt halen met méér waarde. We zijn een kleine school met een veilig en verbindend leerklimaat. De principes van het Herstelrecht liggen bij ons aan de basis van de omgang met elkaar. Onderweg naar het diploma ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. De leerling ontwikkelt zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. Het is onze ambitie om iedere leerling uit te dagen in die talenten, daar bieden we de ruimte voor.

Gepersonaliseerd actief leren en gedifferentieerd onderwijs zijn hierbij kernbegrippen. Dit alles doen we in een veilig en verbindend leerklimaat.

We staan bekend om de fijne sfeer op school wat zorgt voor leerlingen die zich prettig voelen

We vinden het belangrijk dat bij ons op school iedereen elkaar kent, dat iedereen wordt gezien en de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. Hierdoor kan hij beter presteren. Ook vinden we een goed contact en een open communicatie tussen leerling, school en thuisfront erg belangrijk.

We volgen onze leerlingen op passende wijze in hun eigen leerroute. Daarbij letten we op hun specifieke vragen en bieden daarbij zo veel mogelijk ondersteuning. Onze leerlingen krijgen de mogelijkheid om zich stap voor stap te ontwikkelen tot zelfstandig functionerende jonge mensen die vaardigheden beheersen die een goede basis vormen voor elke vorm van vervolgonderwijs.

Afgelopen jaar is 100% van onze leerlingen geslaagd, met cijfers ruim boven het landelijke gemiddelde!

IMG_2748-2

Vragen over de website?