15 december 2014

Community @K 1.670 euro voor Ronald McDonald

Van maandag 15 december tot en met donderdag 18 december stond !mpulse Kollum in het teken van de communityweek. Tijdens deze bijzondere week bedenken de leerlingen acties waarmee ze geld inzamelen voor het goede doel. Het goede doel was dit keer het Ronald McDonald huis. Op maandag 15 december gaf de voorzitter van het Ronald McDonald huis een presentatie aan alle leerlingen als aftrap van de communityweek.
Tijdens de laatste week voor de kerstvakantie is er door iedereen flink gekookt, verkocht, gepoetst, gefröbeld, gebakken, gespeeld, gemusiceerd, geadministreerd, gefinancierd, overlegd, vergaderd, geklust en georganiseerd.
Deze bijzondere week is op donderdag 18 december afgesloten met een spetterend kerstgala. Ook de opbrengst van het gala ging uiteraard naar het goede doel.

Tijdens het kerstgala overhandigde onze Hylke de cheque met de opbrengsten van in totaal €1.670  aan Ana Calixto. Top!
 
Community
De laatste week voor de kerstvakantie en de laatste week voor zomervakantie staan in het teken van een community project. Tijdens deze twee communityweken werken de leerlingen van alle leerjaren samen aan een gezamenlijk project. Tijdens de communityweek wordt er geleerd om samen te werken, te organiseren, te overleggen, te plannen en contacten te leggen met mensen buiten de school. Elke leerling kiest tijdens community zijn eigen communitygroep, zoals organisatie en administratie, horeca, klussen en facilitair, creatief, muziek en dans, PR en social media. Tijdens de communityweek werkt iedere groep samen met een begeleider – dit kan een ouderejaars leerling zijn – aan een creatieve, zinvolle, leuke en serieuze opdracht. De opdracht is voor de onderbouw leerlingen terug te vinden in het PTO van M&M. Tevens is de maatschappelijke stage van 30 uur op jaarbasis opgenomen in de activiteiten in de communityweken.

 
 

Contact