21 november 2014

Den Haag @!K

Om het hart van ons landsbestuur en democratie te ervaren, hebben de leerjaren 4, 5 en 6 een bezoek gebracht aan het machtscentrum van ons land: Den Haag.
Direct na aankomst werd iedereen opgevangen door een medewerker van ProDemos. In het Huis voor Democratie en Rechtsstaat maakten de leerlingen kennis met politiek en het bestuur van ons land. Door middel van leuke en afwisselende quizjes en spelletjes werd de kennis getoetst. Ook de rol van de Europese Unie kwam uitgebreid aan bod.
In de middag begon het hoogtepunt van de dag: met eigen ogen werden onder andere de Tweede Kamer en de Eerste Kamer bewonderd en werd er veel over verteld. Alsof dit nog niet genoeg was, werd ook de Ridderzaal met een bezoek vereerd. In deze zaal hield Koning Willem-Alexander zijn Troonrede op Prinsjesdag. Aan het einde van de dag werd bekendgemaakt welke leerlingen het meeste goede antwoorden hadden gegeven en de beste vragen hadden gesteld: deze grote eer ging naar Nynke de Boer en Kim de Vries. Gefeliciteerd!
 

Contact