12 februari 2014

Doemiddag @!K

Woensdagmiddag 12 februari werd speciaal voor groep 8-ers een Doemiddag georganiseerd op !mpulse Kollum. Deze groep leerlingen staan immers binnenkort voor een spannende keuze. De tijd op de basisschool zit er bijna op en het wordt tijd voor een nieuwe stap; een nieuwe school.

Een groots moment in je schoolcarrière. Welke school voor voortgezet onderwijs kies je?! Als je zo’n belangrijke beslissing gaat nemen, is het belangrijk om je van te voren goed te oriënteren. Hoe vind je de school die het beste bij jou past?

Op de Doemiddag maakten zo'n 60 groep 8-ers van verschillende basisscholen op een leuke en actieve manier kennis met het werken en leren op !mpulse Kollum. De leerlingen werden welkom geheten waarna het programma van de middag uitgelegd werd. In drie groepen gingenn de groep 8ers, onder leiding van leerlingen van !mpulse Kollum lekker actief zelf aan de slag in korte lessen Moderne Vreemde Talen, Mens & Maatschappij, Mens & Natuur en Kunst & Cultuur.

Bij M&N lukte het om – uitgerust met labjas  – raketten te bouwen van rietjes en ballonnen. Bij M&M werden de leerlingen meegenomen op een spannende reis door de tijdvakken. Tijdens de K&C workshop werd een flink beroep gedaan op de creativiteit van de leerlingen. Ze kregen de opdracht om te verven op muziek. Dat heeft prachtige, hilarische schilderijen opgeleverd! De leerlingen die de workshop Frans hebben gevolgd kunnen er op rekenen dat er vannacht in de Franse taal gedroomd wordt: Ça va bien, merci!

Wat een leuke, gezellige en leerzame middag! Wat hebben we genoten van al die enthousiaste en actieve leerlingen uit groep 8! Nog even nagenieten? Dat kan! Check de foto's op de volgende site:http://www.rtvnof.nl/doemiddag-piter-jelles-mpulse-kollum/

De Open Dag van !mpulse Kollum gemist? Je niet ingeschreven voor de Doemiddag? Toch nog nieuwsgierig naar !mpulse Kollum?  Wil jij je aanmelden voor !mpulse Kollum? Neem dan telefonisch contact op met de locatie (0511 451216) en vraag naar Bea Kroeze of stuur een e-mail naar impulsekollum.pj.nl.
 “

Contact