9 november 2011

Friese Fiets APK @!K

De meeste leerlingen komen elke dag op de fiets naar !mpulse Kollum. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten kílómeters afleggen. Als fietser in het verkeer ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ‘s ochtends als ’s avonds donker is als je leerling op je fiets zit. Dan is het belangrijk dat je op een veilige fiets rijdt.

We moeten er niet aan denken dat een van onze leerlingen brokken maakt op de fiets. We vinden dat de veiligheid van je fiets daarom alle aandacht verdient. Daarom hebben we op donderdag 10 november vanaf 08:30 uur een tweewielerspecialist uitgenodigd bij ons op !mpulse Kollum die alle fietsen van leerlingen aan een grondige keuring gaat onderwerpen. Aan de hand van een checklist loopt de tweewielerspecialist de fiets op alle belangrijke veiligheidspunten lang, waaronder verlichting, reflectie en remmen.

Deze Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De leerlingen waarvan de fiets wordt goedgekeurd, ontvangen een APK sticker en een stoere sleutelhanger cadeau.

Bij de niet goed gekeurde fietsen is aangegeven op welke punten de fiets aangepast of gerepareerd moet worden. Een enkele kleine reparatie aan de fiets wordt ter plekke gratis uitgevoerd. Mochten er meer reparaties nodig zijn, dan kunnen de leerlingen hun fiets later door een deelnemende tweewielerspecialist laten maken en ontvangen dan alsnog de APK sticker en sleutelhanger.

Contact